Landskrona BoIS spelade 1-1 mot AFC Eskilstuna i Superettans 28 omgång. Resultatet innebär att randigt är klara för spel i landets näst högsta serie även 2023.

Trots att hemmalaget gjorde en stark inledande halvlek, skapade massvis av högoktaniga målchanser samt lyckades säkra kontraktet nästa säsong var det med en oförlöst känsla som spelarna lämnade planen efter matchen.

Mycket tack vare det som utspelades efter paus. BoIS kom inte upp i nivå och tillät AFC att komma in i matchen. Sådant svider alltid lite extra, inte minst med tanke på de sumpade tillfällena innan halvtidsvilan.

Randigt gjorde nämligen en stark första akt, radade upp målchanser och borde gått in i pausvilan med en större ledning. Dessvärre lös skärpan med sin frånvaro och därför var det också signifikativt att målet som ändå gjordes var ett självmål.

Adam Egnell slog in en hörna i riktning mot främre stolpen som en AFC-spelare av misstag stötte in i eget mål. Utöver målet hade BoIS tre frilägen som målvakten i AFC lyckades avvärja.

Landskrona ledde med 1-0 i paus.

I andra halvlek kom laget inte alls upp i samma standard. Ett AFC i poängbehov växlade upp och hemmalaget blev alltmer stillastående. Gästerna skapade inte särskilt många farliga chanser men var blodigt effektiva när det gyllene tillfället väl dök upp.

Med halvtimmen kvar att spela lyckades Eskilstuna kvittera efter en rapp omställning.

Efter det utjämnade resultatet skapade Landskrona ytterligare två glödheta målchanser. Först var Melker Heier framme på en retur men målvakten i AFC gjorde en svettig benparad. Sedan var Alexander Tkacz nära, efter halvlekens klart finaste anfall, men hans volleyskott tog på en gästande försvarare och vidare ut till en resultatlös hörna.

Matchen slutade 1-1 och sett ur ett större perspektiv är vi så klart mycket glada över att ha säkrat spel i Superettan även 2023. Direkt efter matchen var det dock andra känslor som uppstod, vi vill alltid vinna hemma på IP och sett till målchanserna borde samtliga poäng stannat i Landskrona.

Av Superettan återstår det nu två omgångar. Härnäst väntar Örebro på bortaplan och sedan avslutar vi hemma på IP då Utsikten kommer på besök.

Varken Dalkurd, Östersund, Norrby eller Örgryte har möjlighet att komma i kapp oss. Framåt är avståndet upp till Öster, Halmstad och Brommapojkarna nu för stort. Övriga placeringar är fortfarande med i mixen och vi hoppas kunna säkra en ny framskjuten sådan även denna säsong.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade BoIS igår, stödet är alltid guld värt.