Landskrona BoIS och Erik Pärsson kommer gå skilda vägar efter säsongen. Anfallaren är inne på sin andra sejour i klubben, har representerat randigt vid nästan 100 tillfällen och varit en stor källa till BoIS-glädje med sitt välutvecklade målsinne.

När randigt tog sig tillbaka till Superettan var Erik den stora profilvärvningen inför comebacken. Många randiga supportrar mindes med värme tillbaka till det finfina avtryck han lyckades sätta i Landskrona BoIS under sin första runda i klubben.

Under säsongen 2016 gjorde han nämligen 17 mål på 22 matcher i division 1. Dessutom var han den stora hjärnan bakom praktskrällen i Svenska Cupen mot Malmö FF. BoIS vann med 3-1 inför dryga 5000 åskådare på Landskrona IP och Pärsson svarade för ett mål och två assist i cupknallen.

En insats som aldrig kommer att glömmas i BoIS-kretsar.

Landskrona lyckades inte gå upp den säsongen men Pärssons prestationer möjliggjorde för spel i elitfotbollen, först i Falkenberg och sedan i Mjällby. Dessutom hann han med ett proffsäventyr i Grekland.

2020 var det alltså efterlängtad comeback i Landskrona BoIS men den första säsongen gick inte enligt plan. Sjukdom och skador satte stopp för anfallaren som endast gjorde fyra inhopp i Superettan under fjolåret. I år har det gått desto bättre för Pärsson som hunnit visa upp delar av sin offensiva repertoar. Fem mål och tre assist har hann hittills åstadkommit och vi hoppas på ytterligare någon balja innan säsongen är över.

Erik kommer alltid vara högt ansedd i de randiga supporterleden och han kan alltid känna sig innerligt välkommen och uppskattad på Landskrona IP.

När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning kan vi konstatera att vi har två matcher kvar tillsammans. Den avslutande spelas hemma på Landskrona IP och vi hoppas att alla randiga som har möjlighet tar sig upp till idrottsplatsen för att ge Erik det fina avslut han sannerligen gjort sig förtjänt av.