Landskrona BoIS och Linus Olsson kommer gå skilda vägar efter säsongen. Anfallaren är inne på sin andra sejour i klubben, har representerat randigt vid nästan 200 tillfällen och varit en stor källa till BoIS-glädje med sin välutvecklade näsa för mål.

”Littan” värvades tillbaka till randigt 2019 och var således en del av den nya, mer lokala inriktningen som sjösattes i och med rekryteringen av Billy och Max.

Anfallaren gavs tidigt en stor roll och tackade omgående för förtroendet. Den första säsongen blev det nio mål på 22 matcher.

I kvalmatcherna mot Öster visade han upp sin målfarlighet genom att göra det randiga målet i hemmamatchen. En balja som inte skulle räcka till avancemang men bättre gick det säsongen därpå och Linus var återigen med i händelsernas centrum.

Återigen lyckades Landskrona ta sig till positivt kval. Linus gjorde tolv mål under säsongen och var också den som inledde målskyttet i kvalframgången mot Dalkurd.

Hans nick gav randigt ledningen i den första matchen som slutade 2-0 till BoIS. Krysset i Uppsala innebar att randigt äntligen tog sig tillbaka till elitfotbollen och i den framgången var Linus högst involverad.

Även under debutåret i Superettan fortsatte Linus att uppvisa sin målfarlighet. Åtta mål på 18 framträdanden blev det under säsongen som delvis spolierades av skador. Mål som bidrog till lagets framskjutna tabellplacering.

Även i år har Littan brottats med skador under delar av säsongen men vid 19 tillfällen har han ändå medverkat. Sex mål har producerats och hans stora höjdpunkt denna säsong är bortamatchen mot Jönköpings Södra. Matchen slutade 4 – 2 till BoIS och samtliga randiga baljor kom från Linus fötter. Ett par av dem var dessutom riktiga delikatesser och anfallaren var därmed med och klubbade ner bortaspöket.

Marieholms-sonen har varit en pålitlig producent de senaste säsongerna, radat upp interna skytteligatitlar och också klivit fram när klubben behövt honom som mest.

Minnen som gör oss tätt förknippade med varandra och för det kommer Linus alltid vara mycket uppskattad i de randiga leden. Han kommer alltid känna sig innerligt välkommen och uppskattad på Landskrona IP.

När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning kan vi konstatera att vi har två matcher kvar tillsammans. Den avslutande spelas hemma på Landskrona IP och vi hoppas att alla randiga som har möjlighet tar sig upp till idrottsplatsen för att ge ”Littan” det fina avslut han sannerligen gjort sig förtjänt av.