Landskrona BoIS och Viktor Wihlstrand kommer att gå skilda vägar efter säsongen. Den reslige mittbacken har representerat randigt de fyra senaste åren och har under denna period vuxit ut till en mycket populär spelare i BoIS-leden.

När Viktor anslöt från Hittarps IK hade Landskrona nyss påbörjat den lokala, närodlade satsning som så småningom skulle ta oss tillbaka till Superttan.

Billy och Max tog över tränarskapet och Mölder, som tränat Viktor i HIK, lockade över honom till Landskrona IP. Ett beslut som skulle falla mycket väl ut då försvararen tidigt gavs en instrumental roll i laget.

Under debutsäsongen gjorde Wihlstrand 24 framträdanden i division 1 och han var med och tog laget till ett positivt kval. Öster vann dubbelmötet men säsongen därpå gick det desto bättre.

Med kaptensbindeln på armen bidrog Viktor till att Dalkurd besegrades och i Uppsala hämtade BoIS biljetten till landets näst högsta serie. Viktor gjorde 25 framträdanden i ettan denna säsong och fick dessutom målskyttet att lossna. Fyra baljor blev det totalt och hans roll i avancemanget kan inte undervärderas.

Viktors debutår i elitfotbollen gav verkligen mersmak. Under säsongens första halva tog randigt Superettan med storm och när laget gick på sommaruppehåll gjorde man det som smått osannolik serieledare. I den sista vårmatchen besegrades Vasalund med 3-0 och på ett individuellt plan nådde Viktors sejour i BoIS sin kulmen denna eftermiddag då han gjorde två av målen. Han blev också uttagen i ”Vårens lag” efter sina insatser under föråret.

Landskrona BoIS ingick i toppstriden en bra bit in i hösten men föll tillbaka och slutade till sist tabellsexa. Viktor spelade 27 av matcherna och var starkt bidragande till den framskjutna placeringen.  Denna säsong har speltiden delvis uteblivit men i omklädningsrummet har Viktor fortsatt att spela en central roll. Som en av lagets åldermän har han tagit stort ansvar för gruppens välbefinnande – egenskaper som rimmar väl med Viktors ambitiösa personlighet.

Avtalet parterna emellan går ut efter säsongen och nu står det alltså klart att det inte blir någon randig fortsättning. Den civila satsningen är tidskrävande, nytillskott i familjen underlättar inte tidspusslet och då BoIS numera tränar även på förmiddagar faller det sig naturligt att nu gå skilda vägar.

Landskrona BoIS känner stor tacksamhet över våra fyra säsonger tillsammans, uppskattar alla minnen vi har skapat under denna period och värderar Viktors insatser – både på och utanför plan – väldigt högt.

”Hulken” har representerat klubben vid nästan 150 tillfällen och vuxit ut till en stor randig profil. Han kommer alltid känna sig innerligt välkommen och uppskattad på Landskrona IP.

När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning kan vi konstatera att vi har två matcher kvar tillsammans. Den avslutande spelas hemma på Landskrona IP och vi hoppas att alla randiga som har möjlighet tar sig upp till idrottsplatsen för att ge Viktor det fina avslut han sannerligen gjort sig förtjänt av.