I morgon lördag spelar Landskrona BoIS säsongens sista match utanför Skånes gränser. På andra sidan mittlinjen väntar Örebro SK, en klassisk klubb som har det motigt. Avspark 15:00 på Behrn Arena.

ÖSK är ett av många lag som är inblandade i ett riktigt getingbo till bottenstrid. Tre poäng ner till negativt kval med två matcher kvar att spela. Trenden har varit nedåtgående men senast, i bortamötet mot Halmstad, tog laget en moralstärkande poäng. Matchen förblev mållös.

Det är klart att supportrarna uppe i gnällbältet har högre förväntningar på sin klubb, inte minst med tanke på att laget prenumererat på Allsvenskan de senaste åren, men nu ser verkligheten annorlunda ut och vi förmodar att ÖSK-spelarna känner pressen. Samtidigt har laget fortfarande ett bekvämt avstånd ner till Örgryte på negativ kvalplats, samtidigt som många lag är inblandade, så av den anledningen har laget fortfarande allt i egna fötter.

För Landskrona BoIS vidkommande ser läget annorlunda ut. Kontraktet är säkrat och vi har vittring på än bättre tabellplaceringar. Upp till fjärdeplacerade Skövde är det tre poäng och det hade så klart varit en fjäder i hatten att plocka ytterligare placeringar de sista två omgångarna.

Senast spelade laget 1-1 mot AFC Eskilstuna, ett resultat som sved med tanke på antalet högklassiga målchanser som skapades utan att förvaltas. Vi hoppas på bättre skärpa uppe på Behrnabeu.

Melker Jonsson är indisponibel säsongen ut och Allen Smajic kom nyss hem från landslagsuppdrag. Övriga är tillgängliga och noterbart är att Sam Hegdal debuterar i en Superettan-trupp.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Adam Egnell, Jesper Strid, Filip Ottosson, Camil Jebara, Emil Lindman, Sam Hegdal.

Billy inför mötet mot ÖSK

Vi har två matcher kvar att spela och möjlighet att plocka fler poäng än förra säsongen. Det är en morot samtidigt som vi önskar avsluta året med två bra prestationer. Vi har tillräckligt med drivkrafter för att åka upp till Örebro och göra en ordentlig insats.

Laget reste i riktning mot Örebro runt lunch och att avsluta bortasäsongen med en randig seger hade gjort gott för självkänslan. Som alltid är siktet inställt på tre poäng och vi önskar laget stort lycka till i Närke.

När vi ändå har er på tråden önskar vi slå ett slag för Hemmaklubben. Välj Landskrona BoIS som din favoritklubb innan måndag och hjälp oss ta en större del av den 20 miljoner stora kaka som elitklubbarna delar på. Det är ett riktigt getingbo runt vår placering och varje röst är därför väldigt viktig.

Klicka vidare på länken och välj BoIS så kan vi få mer pengar till vår ungdomsverksamhet.

https://www.unibet.se/betting/hemmaklubben +18 år | Regler och villkor gäller | stödlinjen.se | spelpaus.se | Spela ansvarsfullt