Landskrona BoIS och Jacob Blixt kommer att avbryta samarbetet efter den här säsongen. Jacob anlände från Österlen under hösten 2021 och värvades in i syfte att förstärka de offensiva leden.  

Med sin fruktade vänsterfot visade han genast upp sina spetsfärdigheter och det största avtrycket under fjolårssäsongen satte han i hemmamötet mot GAIS. I andra halvlek vände han in i banan, avlossade bössan och avgjorde matchen till Landskrona BoIS fördel. Goa minnen.

I slutet av förra året uppvisade han egenskaper som skulle visa sig passa väl in i hur BoIS ser på sina ytterspringare.

Av den anledningen sadlade han om till vänsterback under försäsongen. Ett drag som skulle falla väl ut. Åtminstone till en början då Blixt, i tuff konkurrens, roffade åt sig startplatsen på den positionen.

Jacob har medverkat i 18 matcher denna säsong varav nio från start. Två assist har mäktats med och hans framfart längs kanten har varit ett uppskattat inslag på Landskrona IP.

Parallellt med sin fotboll har Jacob en framgångsrik civil karriär som tar alltmer tid i anspråk. Med pendling och skralare speltid under hösten, samtidigt som BoIS förlägger sina träningar på förmiddagar i allt större utsträckning, känner båda parter att det nu är läge att bryta samarbetet. Vi gör det som vänner och Jacob ska alltid känna att Landskrona IP är en plats för honom.

På lördag spelar han sin sista match i den randiga tröjan och vi hoppas att våra BoIS-supportrar sluter upp och ger honom ett fint avsked i klubben.

Till Jacob säger vi stort tack för insatserna i den randiga tröjan.