I morgon är det dags för säsongsavslutning. Den 30 omgången spelas hemma på Landskrona IP och för motståndet står Utsiktens BK. Avspark 17:00.

Det är två lag som spelar om placeringar då BoIS och ”Kiken” varken riskerar nedflyttning eller har möjlighet på avancemang. Utsikten har förvisso bara två poäng ner till negativt kval men då J-Södra och Örebro möts i den sista omgången är man fredade från att halka så långt ner.

UBK har haft en volatil säsong som präglats av höga toppar och djupa svackor. Efter en stark säsongsstart och nos på topplaceringar hamnade man i en tung svit bestående av nio raka matcher utan seger.

Länge såg det ut som att raset inte gick att hejda men en rejäl uppryckning i de senaste matcherna har gjort att Utsikten kommer spela boll i Superettan även framöver.

I förra omgången spelade laget 3–3 hemma mot Östersunds FK. ÖFK kvitterade i slutskedet och gav sig därmed chansen att nå en kvalplats i sista omgången.

Albin Skoglund och Karl Bohm leder den interna UBK-skytteligan med sex mål vardera. Den sistnämnde är däremot inte med då han är avstängd. Likaså huvudtränaren Bosko Orovic som visades ut senast och därmed tvingas följa matchen från läktarhåll.

I Landskrona BoIS är det fortsatt mungiporna uppåt. Sex raka matcher utan förlust och vi hoppas kunna fortsätta den sviten även över sista omgången. Senast hämtade våra pågar upp ett tvåmålsunderläge borta mot Örebro, en prestation som skvallrar om lagmoralen.

Inför sista matchen står placering 4-8 på spel och om Landskrona når fjärdeplatsen är det den bästa tabellplaceringen sedan 2005. En god morot, inte minst med tanke på att många tyckare placerade laget betydligt längre ner inför säsongen.

Edvin Dahlqvist är avstängd, Adam Egnell och Melker Jonsson skadade medan övriga är tillgängliga för spel.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Albin Linnér, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Melker Heier, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Jesper Strid, Filip Ottosson, Camil Jebara, Emil Lindman, Jacob Blixt, Allen Smajic, Sam Hegdal.  

Vi hälsar er randigt välkomna för sista gången denna säong och hoppas att många sluter upp bakom laget innan vinterdvalan tar vid. Dessutom ska vi tacka av fem spelare och det görs i samband med inmarschen.

Biljetter inhandlas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/List/Events


MATCHENS VARA
Alla t-shirts 200 kronor