Landskrona BoIS har kommit överens med norska Sandefjord om en övergång för Filip Ottosson. Mittfältaren lämnar därmed efter två säsonger i den randiga tröjan.

Den relativa korta sejouren till trots har Filip snabbt vuxit ut till en stor publikfavorit på IP. Hans spelsinne, passningsspel och perceptiva förmåga har gjort honom till en bärande spelare sedan comebacken i Superettan.

Totalt blev det 77 matcher och åtta mål i BoIS-tröjan, varav några var både se- och minnesvärda. Likaså alla framspelningar som också blivit ett litet signum för Landskronas ”Pirlo”.

Samtidigt som vi kommer sakna Filip på plan gläds vi åt att kulturen kring Landskrona BoIS fortsätter att fostra och utveckla fotbollsspelare. En stor eloge till både tränarteamet, med Billy och Max i spetsen, och spelartruppen som tillsammans skapat en så kvalitativ träningsmiljö.

Erik Edman om övergången

I stunder har Filip varit seriens bästa centrala mittfältare så det är inte konstigt att hans insatser väckt intresse. En fin spelare och person som nu får testa på ett äventyr utomlands. Vi har samtidigt fyra riktigt bra alternativ på mitten plus att Melker Heier utan bekymmer kan lira på den positionen så täckning finns.

Vi tackar Filip för de här åren och hälsar honom välkommen tillbaka i framtiden.

Filip om tiden i Landskrona

Jag vill tacka er alla för dessa två åren. Jag har utvecklats väldigt mycket och haft mina två bästa år, både på och utanför fotbollsplanen, tillsammans med er. Jag kommer fortsätta följa BoIS och önskar spelare, ledare och supportrar ett stort lycka till under nästa år. Förhoppningsvis ses vi igen!”

Vi önskar Filip stort lycka till och hoppas få återse honom i den randiga tröjan i framtiden.