I morgon lördag är det dags för säsongens andra träningsmatch. Även denna utspelas på bortaplan, denna gång går den randiga kosan till de småländska skogarna där IFK Värnamo tar emot. Avspark 14:00 på Ljusseveka konstgräsplan.

För morgondagens motståndare är det faktiskt försäsongspremiär. Värnamo gjorde stor succé under fjolåret, som allsvensk nykomling, och slutade tabelltia. En stor anledning till denna positiva placering stavas Marcus Antonsson.

Nyförvärvet från Halmstad gjorde mäkta imponerande 20 mål. En prestation som inneburit att anfallaren nu lämnat till förmån för fotboll i saudiarabiska Al Adalah. Så klart ett tomrum som måste fyllas men det finns alltid spelare som är sugna på att täppa till.

På pluskontot har det trillat in en del spelare som säkerligen önskar visa upp sig redan nu i helgen.

Landskrona BoIS gjorde en klart godkänd premiär i 1-1-matchen mot Trelleborgs FF. Efter en ny träningsvecka hoppas vi självfallet att laget kan bygga vidare på den matchen genom att ånyo leverera en stark prestation.

Melker Jonsson, Melker Heier, Sam Hegdal, Emil Lindman samt Alec Brandt Erlandsson saknas.

Två provspelare kommer visa upp sig under matchen i Emanuel Kulego och Jacob Perelman. Dessutom är nyförvärvet Melker Widell med i truppen.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Erik Hedenquist, Melker Widell, Jesper Strid, Kofi Asare, Gustaf Wesström, Vincent Sundberg, Camil Jebara, David Edvardsson, Elis Brandqvist, Max Nilsson, William Ondrejka, Emanuel Kulego, Jacob Perelman.

Max Mölder om matchen

Det ska bli kul. Alltid roligt att möta ett lag som jag tycker imponerade stort förra året. Spelar en fin fotboll som jag uppskattar. Blir ett fortsatt bra test där vi ökar nivån på motstånd jämfört med förra helgen för att se om vi tagit ytterligare steg den här träningsveckan.

Vi kommer fortsätta som sist med 45 minuter på de flesta med få undantag. Perelman kommer få så mycket tid i spel som han orkar plus ytterligare ett par som kommer lira 60 minuter. Liknande upplägg som senast.

Om de två provspelarna

Kulego kom in med ett bra driv och visade prov på både snabbhet och styrka. Det ska bli kul att se honom i matchsituation.

Perelman har växt under de här dagarna vilket antagligen är kopplat till att han vet lite mer hur vi ska spela. En mittback i vår smak så det ska bli intressant att se hur han står sig mot bra allsvenskt motstånd.

Om värvningen av Melker Widell.

Mycket glädjande då han verkligen är från närområdet. Han gjorde en väldigt fin säsong i Olympic, det är en spelare vi följt under en tid och verkligen velat ha på plats. Han besitter fina egenskaper med bra bollkontroll och intensitet så vi är jättenöjda- och glada över att nu ha honom i huset.

Matchen startar 14:00 i Värnamo och matchen sänds på hd.se och Sportexpressen för den som inte har möjlighet att vara på plats.