Landskrona BoIS och IK Sirius har kommit överens om en övergång för Melker Heier. Den offensiva kraften lämnar för den allsvenska klubben med omedelbar verkan och han blir den fjärde BoIS-spelaren på kort tid som gör flytten till Uppsala.

Det flyter randigt blod genom Melkers ådror och att sådana lämnar klubben är alltid lite extra moloket. Hans spetsfärdigheter har glatt många hemma på Landskrona IP och att han framöver kommer iklä sig andra ränder lär frambringa ovana känslor.

Melker har använts både centralt och i anfallet och han fick sitt stora genombrott under säsongen 2021. Under fjolåret spelade han i 28 matcher, gjorde två mål och högst involverad i att BoIS placerade sig på den övre halvan.

En härlig karaktär som förhoppningsvis fortsätter utvecklas i rätt riktning i Allsvenskan.

Erik Edman om övergången

Tråkigt att tappa Melker som varit starkt bidragande till våra framgångar de senaste åren. Han får en fin chans i Sirius med möjlighet att utvecklas i Allsvenskan så det är bara att önska honom lycka till med det här äventyret. Förhoppningsvis kan han fortsätta ta positiva kliv och att vi ses igen längre fram.  

Vi är samtidigt glada över att vi får betalt för våra spelare. Landskrona BoIS fortsätter att vara en bördig miljö för talangfulla spelare vilket är mycket glädjande.

Landskrona BoIS önskar Melker stort lycka till i Sirius. På återseende.