I morgon söndag är det dags för damernas andra träningsmatch denna försäsong. Även denna utspelas utanför Landskrona, denna gång bär det av till Klostergården i Lund. Avspark 13:00 och för motståndet svarar Lunds BK.

Damerna imponerade stort i försäsongspremiären mot Höganäs BK som slutade hela 9-0 till Landskrona BoIS. Så klart ett välkommet kvitto på att det ryms gott om kapacitet i laget.

Nu höjer vi dock svårighetsgraden ett snäpp och morgondagens motståndare är faktiskt både en serie- och DM-kollega. Av denna anledning blir matchen så klart lite extra intressant.

Lund trillade ur tvåan under fjolåret och har spelat en träningsmatch sedan tidigare. Den slutade 4-4 mot Lunds BOIS. Anledningen till degraderingen är att seriesystemet gjordes om och trots att Lund hade tre lag under sig i tabellen var det inte tillräckligt.

I offensiven visade framför allt Fanny Johansson framfötterna under förra säsongen. Hennes tio mål på tolv matcher bär respekt med sig och målskytten verkar vara kvar även i årets upplaga.

Landskrona BoIS har fått ytterligare en nyttig träningsvecka i benen och förhoppningen är naturligtvis att bygga vidare på prestationen från förra helgen. Februari består av tre tuffa träningsmatcher och därefter är vi förberedda på att dra igång DM-gruppspelet.

Huvudtränare Henrik Albertsson ser fram emot morgondagens uppgift.

Vi har förvisso haft en träningsvecka med många borta pga sjukdomar men trots det har vi genomfört tre bra pass. Vi känner oss så redo som vi kan utifrån de förutsättningarna. 

Vi ser fram emot en tuff match mot ett Lunds BK som placerade sig 8:a i division 2 2022. Förra året mötte BoIS – Lunds BK i DM och då vann Lund med 3-1. 

Vi hoppas kunna fortsätta bygga på spelet vi påbörjade förra helgen mot Höganäs men att lyckas göra allt i ett högre tempo. Samtidigt är det ytterligare en möjlighet för oss att spela ihop oss och sätta spelidén!

Avspark 13:00 på Klostergården. Vi önskar laget stort lycka till