Landskrona BoIS svarade för en bra prestation under gårdagens strålkastarljus på IP och vann också planenligt över BK Olympic. Siffrorna skrevs till 4-1 efter två mål av Kofi Asare och ett vardera från Max Nilsson och Lukas Sunesson.

BoIS fick dock en mardrömslik start då det inte tog lång tid efter avspark från att gästerna tagit ledningen.

Lyckligtvis visade sig detta vara ett olycksfall i arbetet mer än något annat och det skulle inte dröja mer än någon minut innan kvitteringen kom. Max Nilsson flickade in bollen till Kofi Asare som lurade sin motståndare och sedan avslutade behärskat i bortre.

Efter utjämningen var det BoIS för hela entrépengen och hemmalaget satte ett massivt tryck på sina motståndare. Ytterligare två mål skulle också produceras innan halvtidsvilan.

I matchminut 24 kom ledningsmålet som föranledes av ett fint kombinationsspel på vänsterkanten mellan Kofi Asare och William Ondrejka. Den senare hittade till Max Nilsson i straffområdet som, på volley, avslutade kliniskt i närheten av bortre stolpen. Väldigt grannt.

Med dryga kvarten kvar av första halvlek kom 3-1-målet. Återigen agerade William Ondrejka framspelare och ånyo var det Kofi Asare som var sist på bollen. Denna gång var det en djupledsboll till vänsteranfallaren som han tog emot, Därefter vände han upp, drev förbi sin försvarare och avslutade vackert i bortre hörnet. Nytt vackert mål.

Detta var också det sista innan halvtidsvilan.

BoIS var inte lika överlägsna i spelet efter paus men hade fortfarande ett stort spelövertag. Olympic kom dock till ett par vassa målchanser men Amr Kaddoura i mål svarade för två svettiga räddningar.

20 minuter in i den avslutande akten kom det fjärde och avslutande målet. BoIS spelade sig loss ute på högerflanken och hittade så småningom till en centralt placerad Robin Dzabic. Han gick drev framåt och gick på avslut. Skottet var välriktat men Olympic-målvakten fick ett par fingrar på bollen och lyckades styra den ut i stolpen. Lukas Sunesson höll sig påpassligt framme på returen och rakade bollen i mål.

Detta blev slutresultatet och vi gläds åt att våra ränder svarade för en stark prestation som infriade förväntningarna.

Av försäsongen återstår det nu bara två matcher. Den första spelas på betydligt sydligare breddgrader då laget reser till Spanien i nästa vecka. Där möter vi norska Kristiansund, en match som spelas på torsdag om en vecka.

Därefter är det bara genrepet kvar, hemma mot Mjällby, men den matchen avhandlar vi när det närmar sig.

Notiser från matchen:

Max Nilsson gjorde sitt första mål i BoIS-tröjan. Stort grattis!

Både Kofi Asare och Lukas Sunesson har nu gjort tre mål vardera. Därmed går de upp i delad ledning i den interna skytteligan.

Poängligan leder däremot Robin Dzabic som noterades för ytterligare en assist.

William Ondrejka hade för övrigt en fin offensiv afton med två målgivande passningar.

Som alltid stort tack till alla som stöttade Landskrona BoIS under tisdagskvällen.