I morgon torsdag spelas försäsongens näst sista träningsmatch. Våra ränder ställs mot norska Kristiansund, avspark 16:00. Matchen sänds på hd.se / Sportexpressen.

BoIS befinner sig i Marbella nere på den spanska solkusten sedan ett par dagar. Fantastiska förhållanden och strålande väder har präglat de inledande dagarna. Ytterst välkommen, inte minst då laget gjorde naturgräspremiär i Spanien och en sådan övergång är alltid lättare när planerna håller hög standard.

Mötet med Kristiansund blir den första matchen på gräs denna säsong och vi står inför en tuff men inspirerande utmaning. Laget trillade ur norska högstaligan ifjol men har säkerligen siktet inställt på att återvända redan till nästa säsong.

Norrbaggarna har dessutom hunnit lite längre i sin acklimatisering då de landade i södra Spanien några dagar tidigare än Landskrona BoIS. Kristiansund har också spelat en match i Marbella, mot Honka. Den matchen slutade 2-1 till finnarna men enligt rapporterna var resultatet aningen vilseledande.

Under försäsongen har det varit stor omsättning i laget. Bland annat har laget tappat den pålitlige målskytten Bendik Bye som lämnat för Ranheim. Ersättare har säkerligen tagits in och vi ser fram emot att stöta och blöta mot norskt motstånd.

I BoIS-lägret är vindarna lika ljumma som de är entusiastiska. Det är klart att första träningslägret utomlands sedan 2014 har den effekten. Dessutom är det en frisk trupp som våra tränare förfogar över. Bara Emil Lindman befinner sig på skadelistan, övriga är redo för spel.

Som alltid finns det en liten, liten risk när man byter underlag för första gången. Av den anledningen kommer tränarteamet säkerligen inte vilja överbelasta någon spelare. Mycket talar för att samtliga utespelare kommer att förses med speltid.

Samtidigt är nästa match genrepet inför premiären mot Sundsvall. Önskar man starta uppe i Medelpad behöver man självfallet bevisa detta under de två återstående matcherna. En verkligen som spelarna så klart är vana vid.

Oavsett ser vi mycket fram emot matchen som alltså startar 16:00. HD.se och Sportexpressen sänder den och efteråt kommer vi att publicera en hel del BoIS+-material för alla våra medlemmar.

Ännu inte tecknet medlemskap?

Följ länken för att bli en del av vår älskade randiga gemenskap.

https://landskronabois.se/medlem/

Truppen:

Amr Kaddoura, Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, Alec Brandt Erlandsson, Sam Hegdal, Kofi Asare.