I morgon lördag lirar Landskrona BoIS försäsongens sista träningsmatch. Genrepet utspelas på Strandvallen i Hällevik och våra motståndare heter då föga förvånande Mjällby AIF. Avspark 14:00.

Matchen skulle ha spelats i Landskrona men då stadens gräsplaner ännu inte hunnit slita sig loss från vinterns järngrepp flyttades hela arrangemanget till Listerlandet.

MAIF har hunnit etablera sig i det svenska fotbollens finrum och för bara någon vecka sedan skördade laget en av sina största framgångar i klubbens historia då man säkrade en finalplats i Svenska Cupen. Hammarby besegrades med 1-0 hemma i Blekinge.

Det är också på Strandvallen som finalen kommer spelas vilket väckte en del reaktioner hos motståndarna BK Häcken. En ”pissarena” vräkte Samuel Gustafsson ur sig och i detta tuppande står vi ändå i Mjällbys ringhörna. Du kan inte ha åsikter om andras arenor så länge din hemmaplan tillhandahåller konstgräs, då är din röst liksom förbrukad. Bravida Arena är dessutom ingen Santiago Bernabéu direkt. Nog om det.

BoIS och Mjällby har ändå mött varandra en del de senaste åren. Både 2021 och 2022 ingick lagen exempelvis i samma grupp i Svenska Cupen så kännedomen om varandra får anses vara god.

MAIF kommer från en stark fjolårssäsong då man slutade tabellnia. Upp till Malmö FF var det exempelvis bara tre poäng vilket förvisso säger mer om MFF än Mjällby, men ändå. Som alltid innebär framskjutna placeringar för mindre klubbar att större elefanter ska in och rota.

AIK snappade upp huvudtränare Andreas Brännström och Djurgården plockade in både Jacob Bergström och Carlos Gracia. Naturligtvis har det trillat in förstärkningar och Mjällby står säkerligen väl rustade inför den stundande allsvenska säsongen.

Anmärkningsvärt är att Mjällby under försäsongen har sju uddamålssegrar på åtta matcher (straffsegern mot KFF inkluderat).

Landskrona BoIS är nu tillbaka i Sverige efter en vecka på den spanska solkusten. Utöver att laget nu skaffat sig en kollektiv solbränna har man fått välbehövlig träning i finfina förhållanden.

Som alltid är det många som önskar visa upp sig nu när premiären bara är en vecka bort och vi hoppas att alla som ges speltid tar vara på den. Så klart.

Skadeläget ser fortsatt mycket ljust ut. Emil Lindman är indisponibel sedan tidigare, Alec Brandt Erlandsson missar matchen på grund av sjukdom och Amr Kaddoura är på landslagsuppdrag med Palestina. Övriga är tillgängliga och truppen ser ut enligt följande:

Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, Sam Hegdal, Kofi Asare.           

Avspark 14:00 och för den som saknar möjlighet att resa till Strandvallen kommer matchen att sändas på hd.se / Sportexpressen.

Vi önskar laget stort lycka till!