Våra herrar spelade tre lika i genrepet mot Mjällby. Detta efter en stark upphämtning då hemmalaget ledde med två bollar en bit in på andra halvlek. BoIS gav inte upp och fick alltså in både en reducering och kvittering innan domaren valde att blåsa av tillställningen.

Randigt inledde också piggt men Mjällby, som verkligen befinner sig i ett bra tillstånd med cupfinalplatsen i åtanke, satte ner foten då laget gjorde mål på sitt första anfall. BoIS-försvaret kunde varit mer resoluta men samtidigt kom målet till efter ett par fina hemmaprestationer.

Därefter var MAIF det klart bättre laget i första halvlek. Man var tyngre och spelade i högre tempo. BoIS fick i sin tur inte ordning på pressen och lyckades inte etablera sitt anfallsspel på ett önskvärt sätt.

Mjällby skulle också utöka sin ledning på hörna. Även här kändes försvarsspelet lite tamt även fast vissa moment av flyt också fanns involverade.

BoIS avslutade halvleken lite bättre och skulle också lyckas få in en reducering innan halvtidsvilan. En hörna som rensades bort men Adam Egnell stod perfekt placerad utanför straffområdet och drämde till på volley. Bollen trädde igenom folkmassan och hittade hela vägen in i mål.

Efter paus gjorde BoIS en klart bättre halvlek. Laget var både rappare och mer noggranna. Ändå var det Mjällby som skulle göra den avslutande aktens första mål.

Sista 20 växlade våra ränder upp ytterligare vilket alltså skulle ge resultat. Reduceringen kom till efter ett fint inlägg av Robin Dzabic som en MAIF-spelare stötte i eget mål.

I matchens slutskede kom också kvitteringen. Återigen var det en hörna och återigen slog Robin Dzabic inlägget. Erik Hedenquist var först på bollen genom en klack. Målvakten lyckades rädda men på den efterföljande returen höll sig Max Nilsson påpassligt framme och stötte bollen i mål.

Lika på tre i genrepet och det fanns mycket gott i både prestationen och resultatet att bygga vidare på. Mjällby på Strandvallen är alltid en prekär uppgift, det har många tvingats befara genom årens lopp, och att komma tillbaka från ett tvåmålsunderläge tyder verkligen på att laget förfogar över en stark moral.

Nu tar vi av oss försäsongens kostym och kraftsamlar inför nästa helgs seriepremiär.

Landskrona BoIS reser då till Medelpad där GIF Sundsvall väntar i den första omgången. Matchen spelas på lördag, avspark 15:00 och den ämnar vi så klart avhandla under veckan.

Tack till alla som stöttade BoIS under dagen.

Forza Randigt!!