Ljudbilden vid inmarsch, information och musik under våra hemmamatcher med BoIS är viktigt för att leverera en bra publikupplevelse. De senaste säsongerna har vi tyvärr haft varierande ljudkvalité på Landskrona IP.

Vi har tillsammans med Landskrona Stad testat flertalet lösningar. Inför förra säsongen reparerades högtalartornet på västra sidan men trots stabilare ljud fick vi anmärkningar från SEF (Föreningen Svensk Elitfotboll) på högtalarsystemet på arenan. Utöver att skapa en ljudkuliss som förstärker publikupplevelsen används också högtalarna i säkerhetssyfte på IP, vid t.ex. utrymning.

Landskrona Stad har därför inför den här säsongen valt att investera i ett helt nytt ljudsystem runt hela arenan för att mäta sig med kraven och önskemålen för 2023. Det här systemet kommer så småningom att lyftas in i nya Landskrona IP som ska stå färdigt inom ett par år.

För att undvika att ljudet ”studsar” riktar man högtalarna mot läktarna. Eftersom Engelska saknar tak har lösningen blivit att montera högtalarna på stativ framför läktaren. Stativen tog större plats än tänkt vilket inneburit att de skapar skymd sikt avsevärt mycket mer än vad den skiss som tidigt 2022 kunde påvisa för alla BoIS:are som har Engelska som sin givna plats på Landskrona IP. Vi har därför fört en dialog med Landskrona Stad som nu ser över stativen på ståplats och arbetar för en alternativ lösning som innebär att sikten ej kommer att påverkas av högtalarna. Vi är tacksamma över den konstruktiva dialogen med staden i frågorna kring arenan och måna om att upplevelsen för våra trogna besökare inte ska påverkas negativt.

Eftersom man kommit en bra bit in i installationen kan vi inte garantera att stativen är flyttade redan till premiären men det är den målbilden vi tillsammans arbetar mot.

Med förhoppning om en riktigt angenäm publikupplevelse 2023.