Efter tre månader i försäsongens träskmarker är det i morgon lördag äntligen dags för Superettan igen. Landskrona BoIS inleder årets seriespel mot Sundsvall på bortaplan. Avspark 15:00 på NP3 Arena.

Laget reser till Medelpad med tåg under fredagen för att komma så väl förberedda som möjligt till serieupptakten.

Morgondagens motståndare kommer från en tung period. Som nykomling i Allsvenskan gick förra säsongen i moll och slutade med tabelljumboplats och degradering.

Efter nedflyttningen har norrlänningarna förändrat friskt. Den stora nyheten är att Sundsvall satsat på en ny tränare i 27-årige Douglas Jakobsen. Han hämtades från IFK Sollentuna och att välja ett så oprövat kort är alltid både modigt och spännande.

Resultaten har förvisso uteblivit under försäsongen, Sundsvall väntar fortfarande på sin första seger 2023, men det är klart att det ryms gott om kapacitet i truppen.

Rutinerade spelare som forne BoIS-begåvningen Erik Andersson, Pontus Engblom och Linus Hallenius lär alla fortsatt spela en viktig roll och Sundsvall är så klart en aspirant på topplaceringarna även fast en del orosmoln måste skingras för att dessa förväntningar ska infrias. Den sistnämnde har nyligen kommit tillbaka efter en svår knäskada och hans status råder det en del oklarheter kring.

I genrepet förlorade Sundsvall hemma mot AFC Eskilstuna, som vann med 2-1.

Landskrona BoIS går in i sin tredje raka Superettan-säsong. Med två sjätteplaceringar i ryggen hoppas vi självfallet att seriens yngsta lag ska ta nya positiva steg i år.   

Genrepet mot Mjällby, då laget hämtade upp ett 1-3-underläge, tillförde ytterligare moral och vi reser norrut med stor tilltro till vår förmåga. Uppgiften som hägrar tillhör en av säsongens svåraste men om laget hittar rätt med sin prestation finns alla möjligheter till ett positivt resultat.

Skadelistan ser fortsatt ljus ut. Emil Lindman är fortfarande inte tillbaka, Svante Hildeman och Alec Brandt Erlandsson är sjuka och Max Nilsson är avstängd efter utvisningen i den sista cupmatchen mot Örebro SK. Övriga är uttagningsbara.

Truppen:

Amr Kaddoura, Hampus Pauli, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Sam Hegdal, Kofi Asare

Avspark 15:00 på NP3 Arena och vi önskar våra pågar stort lycka till.

Forza randigt!!!!!

OBOS-tipset drar igång igen och via nedan länk har du möjlighet att tippa resultaten i den första omgången och då vara med om att vinna fina priser:

https://superettan.mypage.fandrive.io/