Landskrona BoIS är en stolt del av stadens rika föreningsliv. Att alla klubbar, sällskap och föreningar gör ett ovärderligt arbete för Landskronas invånare är ingen överdrift och detta önskar vi lyfta fram med hjälp av våra plattformar. Därför har vi lanserat matchens förening inför varje herrmatch denna säsong.

BK Fram är matchens förening till helgens match mot Skövde AIK och vi hälsar denna anrika Landskrona-klubb, med exercisfältet som hemmaplan, varmt välkomna till Landskrona IP.

Vi tog också ett snack med Mattias Nilsson inför matchen.

Generell information om BK Fram

BK Fram är en anrik fotbollsklubb i Landskrona. Den bildades redan 1934, då under namnet BK 34 och har alltså funnits i Landskrona i snart 90 år. Klubbens hemmaplan är Exan och vi har en klubbstuga som ligger i anslutning till fotbollsplanerna. Klubbstugan spelar en viktig roll i klubbens verksamhet och är en samlingspunkt för spelare, ledare och andra funktionärer i klubben

Berätta om BK Frams verksamhet / Hur många lag och ledare rymmer föreningen?

BK Fram har drygt 220 aktiva spelare i såväl pojk- och flicklag som seniorlag. De allra yngsta spelarna lirar i Mini-Fram. Under årets säsong har klubben 12 olika lag som tränas och leds av ett 30-tal ledare. A-laget spelar i år i division 6 västra Skåne.

Vad med BK Fram gör dig lite extra stolt?

BK Fram har genom åren fostrat flera spelare som sökt sig vidare till klubbar i högre seriesammanhang. Ett flertal spelare som börjat sin karriär i BK Fram har t ex gått till Landskrona BoIS och Malmö FF. Några har även fortsatt med proffsfotboll i utländska klubbar och spelat i det svenska A-landslaget. Det är något som klubben är extra stolt över.

En annan sak vi är stolta över är lag och klubbkänslan bland alla våra medlemmar. T.ex. har vi återupplivat en gammal tradition i vår förening, Påsklägret. Där kan våra ungdomar träffas och träna fotboll tillsammans, men även umgås och lära känna varandra utanför fotbollsplanen.

Varför är det viktigt att Landskrona BoIS har en bra relation till breddklubbarna?

Vi tycker att det är viktigt att det finns en respekt och förståelse för varandras verksamheter. Genom god och öppen dialog främjar vi framgång för Landskronafotbollen i stort. Både för breddverksamheten men också för elitsatsningar. Många unga fotbollsspelares dröm är ju att gå vidare till klubbar i högre seriesystem. Därför är det viktigt att mindre klubbar som BK Fram har en bra dialog och samarbete med fotbollsklubbar som Landskrona BoIS.