I morgon eftermiddag är det dags för Superettans tredje omgång och även denna spelas hemma i Landskrona. Skövde AIK gästar och inför avspark på IP står två lag som fortfarande väntar på första segern. Avspark 15:00 och biljetter införskaffas via nedan länk:

Till biljettsidan

Skövde har knipit en poäng av sex möjliga. Den togs senast mot Jönköpings Södra, en match som slutade tre lika och som spelades i Borås då Skövdes hemmaplan Södermalms IP inte ansågs vara i tillräckligt gott skick. I premiären förlorade laget borta mot Utsikten, en bitter erfarenhet Landskrona BoIS vet alldeles för mycket om.

I övrigt har ni förmodligen koll på skriverierna runt laget. Tobias Linderoths mannar brukar vara involverade i matcher med låg effektiv speltid vilket till stor del beror på att Skövde är duktiga på långa inkast och fasta situationer där de gärna tar lite tid på sig.

Vi minns fjolårsmatcherna och tänker inte fastna i det utan konstaterar att SAIK någonstans ska ha en eloge för sättet de lyckats sätta avtryck på elitfotbollen.

Inför säsongen har man tappat ett gäng tongivande spelare. William Granath och Gustav Friberg, som kastade de långa inkasten, är numera i Halmstad och Jake Cooper Love, som vann interna skytteligan under fjolåret, har återvänt till IF Elfsborg.

Naturligtvis har det kommit in spelare i deras ställe och en liten rolig kuriosa är att det är två av Skandinaviens yngsta lag som möter varandra. Med en snittålder på 23 förfogar Skövde över det tionde yngsta laget i Europas nordligaste delar. I jämförelse med BoIS slår den åldern sig dock slätt. Randigt är nämligen näst yngst med en snittålder på 21.80. Bara danska Nordsjälland är yngre. Häftigt!

Vi är bekväma och stolta över vår strategi men nu ska vi se till att få med oss poäng också. Förhoppningsvis med start i morgon eftermiddag.

På frånvarolistan har det trillat in ett par spelare. Emil Lindman, Alec Brandt Erlandsson och Amr Kaddoura saknas på grund av skada. Den sistnämnde sträckte ovanmätet mot Utsikten men ska vara tillbaka fullt ut nästa vecka. Dessutom missar Adam Egnell och Sam Hegdal matchen på grund av sjukdom. Övriga är tillgängliga och truppen ser ut enligt följande:

Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Jacob Perelman, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Camil Jebara, Max Nilsson, Kofi Asare.

Avspark 15:00 och vi hoppas att alla BoIS:are med möjlighet tar sig upp till Landskrona IP i morgon. Vi behöver stödet.

Glöm inte att parkeringssituationen uppe runt Landskrona IP inte är optimal på grund av den omfattande byggarbetsplatsen. Ta gärna annat färdmedel än bil om möjligt. Stort tack för visad förståelse.

Forza randigt!!