I morgon lördag spelas den fjärde omgången av Superettan. Denna gång bär kosan mot Göteborg där Landskrona BoIS ställs mot GAIS. Avspark 15:00 på Gamla Ullevi.

Väldigt glädjande är att många BoIS:are följer med laget norröver och med två bussar bokade, ett gäng privatbilar samt randiga bosatta i Göteborg finns alla möjligheter till ett elektriskt bortastöd.

Det är ju två klassiska lag som ska göra upp om poängen under lördagseftermiddagen. Senast vi tillhörde samma serie var 2021 och mötena den säsongen slutade med två BoIS-segrar. Vi hoppas på samma öde i år.

GAIS är nykomlingar och har inlett alldeles strålande. Sju poäng av nio möjliga innebär en andraplats i tabellen. Senast besegrades Utsikten på Bravida Arena med 2-1. Dessförinnan har man slagit Brage och spelat lika med Östersund.

Efter en rekordstark försäsong, där GAIS bland annat slog bittra rivalen IFK Göteborg i Svenska Cupen, har förväntningarna varit höga på det grönsvarta laget och hittills har man lyckats infria dessa.

I morgon är dock första gången som laget ges tillträde till Gamla Ullevi och det är också första gräsmatchen för GAIS vidkommande denna säsong. För BoIS är det tredje matchen på naturgräs och kanske att det kan vara en fördel.

Framåt har Julius Lindberg fått en kanonstart med tre mål på tre matcher. En spelare som BoIS-försvaret måste hålla under uppsikt. Inför matchen har göteborgarna brottats med en del sjukdom men vad det innebär får vi besked om först i morgon.

Landskrona BoIS tog en lika välförtjänt som efterlängtad segern senast mot Skövde. Till det har laget haft en stark träningsvecka och på skadelistan hittas egentligen bara Amr Kaddoura och Alec Brandt Erlandsson. Emil Lindman är tillbaka från sin skada och förväntas göra sina första minuter mot Malmö FF i nästa veckas U21-match. Dessutom är Camil Jebara avstängd efter sin utvisning senast.

Sedan senast har Både Adam Egnell och Sam Hegdal återvänt från sjukdom och båda finns med i truppen:

Hampus Pauli, Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Max Nilsson, Sam Hegdal, Kofi Asare

Avspark 15:00 och saknas möjlighet att stötta laget på plats går det alldeles utmärkt att se matchen på Shady Burgers. Som medlem åtnjuter du dessutom 10% rabatt. Gäller mot uppvisande av medlemskort.

Landskrona BoIS gör också sin första match i det nya reservstället. Ånyo hyllar vi historien om Skånes Uruguayare, en historia som kom till i Göteborg vilket så klart gör premiären lite extra passande.

Vi har också startat en auktion av förra reservstället och till den hittar du via nedan länk:

https://landskronabois.se/produkt-kategori/auktion/

Forza randigt!!