Med anledning av de incidenter som inträffade inför, under och efter Skånederbyt mot Helsingborgs IF har Landskrona BoIS de senaste dagarna arbetat intensivt i syfte att bilda oss en så klar uppfattning som möjligt av händelserna.

Klubben tar kraftigt avstånd från de våldsdåd som inträffade och har nu kommit fram till två konrekta åtgärder som förhoppningsvis kommer innebära att vi slipper fler incidenter på Landskrona IP framöver. Dessa gäller tills vidare.

Åtgärd 1.

Sektionerna på Engelska läktaren som är närmast borta stå kommer att stängas av. Exakt hur stor del av läktaren som drabbas ber vi att få återkomma om.

Åtgärd 2.

Området bakom Engelska läktaren kommer att stängas av tills arenaägaren har kunnat åtgärda de problem som föreligger stenar och andra lösa föremål. Denna yta får inte beträdas från och med nästa hemmaomgång, mot Örebro SK.

Vi ber alla våra supportrar att respektera dessa åtgärder, inte minst då Engelska faktiskt löper risk att stängas av helt om fler incidenter skulle inträffa.

Landskrona BoIS känner stor tacksamhet över det stora intresset som omgärdade Skånederbyt. Inramningen var verkligen fantastiskt. Däremot måste vi tillsammans säkerställa att den svans som passade på att använda BoIS i destruktivt syfte inte ges utrymme på våra läktare framöver.

Stort tack för visad förståelse och varmt välkomna till Landskrona IP under resten av säsongen.