I morgon lördag är det dags för den sjunde omgången av Superettan. Denna gång vankas det bortamatch då BoIS nu under fredagen reste till Västmanland för att ta sig an Västerås SK på Hitachi Energy Arena. Avspark 15:00.

Den underbara derbysegern mot Helsingborgs IF är fortfarande närvarande i supporterkretsar men laget har helt skiftat fokus och nu är det kring VSK som tankeverksamheten cirkulerar.

Västerås borta tillhör en av säsongens tuffaste uppgifter. Laget har fått en strålande inledning på säsongen och efter sex omgångar, och 13 poäng, delar man serieledningen med Öster och GAIS.   

I den senaste omgången städades Gefle av på bortaplan med komfortabla 3–0. Det är framför allt försvarsspelet som varit lagets nyckel hittills. Med tre insläppta på sex matcher har laget varit klart mest framgångsrika defensivt av samtliga kombattanter i Superettan.

Framåt delar Jaheem Burke och Simon Johansson på den interna skytteligaledningen med tre mål vardera.

För BoIS vidkommande har laget nu hunnit ladda om efter segern senast. Formen är god med två raka segrar i ryggen och ambitionen är så klart att förlänga den sviten även över helgen. Segern i derbyt skänker ytterligare självkänsla och vi hoppas kunna rida vidare på den härliga våg som laget nu befinner sig på.

Vi är samtidigt väl medvetna om att det kommer krävas en fullfjädrad insats för at uppnå det målet och sådana utmaningar räds vi knappast.

På skadelistan ser det fortsatt ljust ut. Sam Hegdal är tillbaka och tar plats i truppen. Däremot har vi två avstängningar på Erik Hedenquist och Robin Dzabic.

Truppen:

Amr Kaddoura, Svane Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Philip Andersson, Alexander Tkacz, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Camil Jebara, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Avspark 15:00 och vi önskar laget stort lycka till.