Landskrona BoIS säkrade säsongens första bortapoäng genom att spela 0-0 mot Västerås SK under lördagseftermiddagen. Detta efter en insats med mersmak.

Tredje raka matchen med poäng och en ny solid insats. Allt gott sett ur det perspektivet men ändå lämnade laget Västmanland med en våt filt över sig. Detta då Philip Andersson tvingades utgå med en befarad svår skada.

På Hitachi Energy Arena fick publiken bevittna en jämn, ganska händelsefattig inledande halvlek. BoIS inledde klart bäst men VSK tuggade sig in i matchen och avslutade starkt. Lagen skapade varsin het chans.

Melker Widell frispelades, efter en fin aktion av Camil Jebara, men fick bollen för långt ifrån sig. På övertid hade hemmalaget en het chans som Amr Kaddoura räddade på ett synnerligen svettigt vis.

Mållöst i paus.

Den avslutande akten var betydligt mer händelserik och BoIS var bara centimeter från en drömstart. David Edvardsson, som kom in i paus, hittade med ett läckert instick till Kofi Asare i straffområdet. Ytteranfallaren vände upp och kom till avslut i fritt läge. VSK-målvakten svarade dock för en högkvalificerad räddning.

Därefter skiftade lagen om med att skapa målchanser. I Matchminut 63 kom BoIS klart bästa läge. VSK-slarv i försvaret innebar att gästerna kom i ett 2 mot 1-läge. Kofi Asare valde att gå på avslut men målvakten i Västerås svarade för en ny vacker räddning. På den efterföljande returen var Ousmane Diawara oerhört nära att glidtackla bollen i mål men en VSK-försvarare lyckades få ut bollen till en resultatlös hörna.

I den 80 matchminuten höll sig olyckskorpen framme. Philip Andersson, vår kapten, trampade galet vilket innebar en skada på hälsenan. I vilken omfattning ber vi att få återkomma till.

Ett par minuter senare skapade hemmalaget sin bästa chans då en spelare kom fri i straffområdet. Amr Kaddoura i målet, som gjorde en alldeles lysande insats, var dock vaken och rusade snabbt ut för att göra sig stor. En lyckad strategi då avslutet tog på målvakten och ut.

I slutet fick Västerås till en liten forcering men BoIS stack emellan och kom till ett par vassa avslut. Det skulle dock inte göras några mål denna lördag och våra randiga pågar reste alltså hem till ljuva Skåne med säsongens första bortapoäng.

Efter matchen var Billy Magnusson nöjd med poängen men så klart påverkad av Philips skada.

Så klart jättetråkigt med Philip, speciellt för hans skull. Han har gjort och betytt så mycket för Landskrona BoIS så jag lider med honom. Ett tungt avbräck för truppen men vi har kvalitet och i gruppen och kommer lösa detta också.

Övriga noteringar

Efter en tung säsongsinledning har BoIS-spelarna nu verkligen fått fart under mockasinerna. Sju poäng på de senaste tre matcherna bådar gott.

Max Nilsson och Alexander Tkacz gjorde både sina första matcher från start.

Poängen gör att BoIS nu befinner sig på tabellens övre halva.

Detta var lagets tredje nolla för säsongen.

Lördagen den 20 maj väntar nästa omgång, som är den åttonde i ordningen. Örebro SK kommer till Landskrona. Avspark 13:00 och vi hoppas på mycket folk. Biljetter till matchen inhandlas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/71?S=0

Redan under måndagskvällen vankas det dock seniorfotboll på Landskrona IP. Våra damer möter Råå IF. Avspark 19:00.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade BoIS under lördagen, både supportrarna som var på plats samt alla som hejade framför skärmarna.

Vi ses nästa helg!