Breddklubbarna är en vital del av Landskrona med omnejd. De är också väldigt viktiga för ett starkt Landskrona BoIS och av denna anledning kommer vi under säsongen att uppmärksamma ett gäng av dessa för att visa vår uppskattning.

Mot Örebro SK är Borstahusens Bollklubb matchens förening och vi tog ett snack med Mattias Nilsson som bjöd på en mer fördjupad inblick i föreningen.

Generell information om Borstahusens BK?
Klubben bildades den 20 januari 1922 men hette först BK Atleten och var en brottarklubb. Kort därefter bildades fotbollsklubben som efter några turer fram och tillbaka slutligen fick namnet Borstahusens BK. Laget spelade 1969 i dåvarande division 2 som var landets näst högsta serie. Där spelade man mot lag som Kalmar FFHelsingborgs IFLandskrona BoIS och Halmstads BK och tog bland annat tre av fyra poäng i derbyna mot Landskrona BoIS. BBK blev dock nedflyttade till division 3 efter bara en säsong och har sedan dess spelat i de lägre divisionerna. Idag spelar man i div 3.

Berätta om Borstahusens BK verksamhet?
Vi var 220st medlemmar ( 2016 ) men har idag 580st medlemmar. Tillväxten har varit enorm där föreningen arbetat med struktur, ledare, föreningsengagemang och en god fotbollsmiljö. Vi har idag en Lek Med Boll verksamhet med 80st barn ( 2020-2017 ) samt lag från 2016 hela vägen upp till senior ( 2st juniorlag )

Hur många lag och ledare rymmer föreningen?
Vi har 19st kullar med ca 60 ledare. 2023 så har vi lag i 26st seriespel. 

Vad med Borstahusens BK gör dig lite extra stolt?
Utan tvekan engagemanget i föreningen!

Varför är det viktigt att Landskrona BoIS har en bra relation till breddklubbarna?
BoIS är den ledande fotbollsklubben ( ansiktet utåt )  i stan och där är dialogen viktig när det kommer till övergångar & spelare som är av intresse för BoIS akademi. Vi upplever ett gott samarbete med både BoIS och övriga alliansföreningar vilket är viktigt för hela Landskronas fotbollsutveckling.