Landskrona BoIS besegrade Örebro SK under lördagen med 3-2. Laget säkrade därmed den fjärde raka himmasegern och är också obesegrade i fyra raka matcher.

Ousmane Diawara gjorde två av målen och Camil Jebara ett. Det var hans första i Superettan denna upplaga.  

Publiken på Landskrona IP fick se sitt randiga lag prestera sin kanske bästa halvlek för säsongen innan paus. ÖSK hade inte mycket att sätta emot när hemmalaget stormade fram. Mycket av oroligheterna skapades ute på BoIS högerflank där Camil Jebara tidigt fick ett övertag på sina motståndare.

Det var också Jebara som skulle inleda målskyttet. Melker Widell vann boll på mittplan och hittade sedan till Kofi Asare som i sin tur slog en perfekt boll på djupet till ytteranfallaren. Camil tog bollen med sig utan att göra avkall på sin fart och gick sedan på avslut.

Skottet var perfekt utfört och gick i en liten båge in i ÖSK-målvaktens bortre hörn. Läckert så det förslår. Då hade det gått en halvtimme av matchen.

Några minuter senare var det återigen dags och ånyo var Jebara involverad i målet. Återigen vann Melker Widell boll på mitten som passades till Kofi Asare och även denna gång slog han en perfekt boll på djupet till Camil Jebara.

Denna gång hamnade han i snäv vinkel ute på ytterkanten. Han tog emot den, tittade upp och slog en kirurgiskt precis passning till en framstormande Ousmane Diawara som från nära håll vräkte sig fram och tryckte upp bollen i nättaket. Nytt läckert mål och BoIS hade full kontroll på tillställningen.

Hemmalaget var faktiskt, sett till skapade målchanser, betydligt närmre att utöka sin ledning än att ÖSK skulle reducera resultatet. Fotboll är dock sällan logiskt och strax innan halvtid lyckades gästerna ta sig in i matchen.

BoIS tappade boll på egen planhalva och Örebro kunde utnyttja den efterföljande omställningen. Så klart väldigt onödigt men bortsett från den situationen svarade randigt för en helgjuten insats.

Örebro fick dock energi av reduceringen och i början på andra halvlek lyckades närkingarna etablerat visst tryck mot Landskronas straffområde. Knappa tio minuter in i halvleken kom också kvitteringen.

Ett fint anfall där BoIS-försvaret hamnade lite på hälarna.

Så klart fruktansvärt bittert att resultatet nu var utjämnat och under den efterföljande 20-minutersperioden stod matchen och vägde. Lagen turades om att skapa lite oreda utan att lyckas ta ledningen.

Med dryga kvarten kvar att spela kom dock det avgörande målet och det var BoIS som skulle dra det längsta strået. Melker Widell slog en frispark som hittade till Johan Rapp vid den bortre stolpen. Försvararen noterade att ÖSK-målvakten hamnade snett och nicklobbade över honom. Vid den andra stolpen stod Ousmane Diawara placerad och han stötte bollen vidare i det öppna målet.

Örebro fick till någon liten möjlighet men i det stora hela lyckades Landskrona BoIS rida ut avlutningen på matchen utan större bekymmer.

En böljande historia där BoIS-segern till sist ändå var helt i sin ordning.

Vi gläds åt att laget fortsätter leverera så solitt hemma på Landskrona IP.

Värt att notera

Segern innebär att BoIS nu tar plats på tabellens övre halva.

Ousmane Diawaras målskytte har verkligen lossnat. Fyra mål på de tre senaste matcherna bådar gott inför fortsättningen.

Johan Rapp fortsätter att visa sig farlig i motståndarnas straffområde. Ny poäng från försvararen.

Apropå poäng gjorde Kofi Asare sin andra assist denna säsong medan Camil Jebara kan sätta en etta både i assist- och målprotokollet.

Nästa omgång reser våra ränder till Växjö för att där mäta krafterna med seriefavoriten Östers IF. Matchen spelas redan på fredag kväll uppe på Visma Arena. Avspark 19:00.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade BoIS under dagen. Alltid lika uppskattat!