Landskrona BoIS presenterar idag en ny stark sportslig organisation. Bakgrunden är att Erik Edman tidigare i maj valde att säga upp sig som sportchef i Landskrona BoIS. Sedan dess har vi sett över den sportsliga organisationen och nu satt en ny struktur om hur de sportsliga frågorna ska hanteras framgent. 

Klubbchef Michel Ekberg fortsätter som ansvarig för det sportsliga arbetet tillsammans med ett antal andra randiga krafter. Michel har det övergripande ansvaret, mandatet att fatta beslut och är även den som sköter förhandlingar kring spelare.

Michel beskriver arbetet
Jag är den som ska hålla ihop strukturen om var vi befinner oss samt vart vi är på väg. Tränarstaben är involverade kring nuläget samt ur ett spelarperspektiv – vilka behov man ser och eventuella spelare som identifierats. Parallellt med detta har vi aktiverat Pontus Farnerud, Jonas Olsson, Kalle Willstrand (Akademichef) och Daniel Stålhammar (vice Ordförande). 

Pontus Farnerud, ett känt ansikte i Landskrona, är med som strategiskt stöd utifrån tidigare erfarenhet både som spelare och sportchef. Han är involverad i frågor gällande framför allt A-trupp, nyförvärv och diskussioner om framtiden. Pontus har bland annat en bakgrund som spelare i Landskrona BoIS och som sportchef har han erfarenhet från yrket i IFK Göteborg.

Jonas Olsson har sedan tidigare haft en rådgivande roll och kommer nu att få en mer aktiv roll i föreningen. Jonas har gedigen erfarenhet som spelare, har arbetat i branschen under många år och blir ett viktigt tillskott i gruppen. Även Jonas bakgrund i Landskrona BoIS är dokumenterat gedigen.

Med Kalle Willstrand får vi akademiperspektivet, vilket är nog så viktigt för en klubb som Landskrona BoIS, och Daniel Stålhammar är den som ansvarar från styrelsens håll.

Samtliga fyra har stora randiga hjärtan och gemensamt är att de vill Landskrona BoIS genuint väl.

Vidare har vi även György Millinkhoffer som arbetar som scout. Han kommer fysiskt vara plats och titta på spelare vi finner intressanta för Landskrona BoIS.

Den här konstellationen gäller tillsvidare.