Onsdagskvällens skånederby på Landskrona IP slutade lika på ett. Trelleborg tog ledningen med hemmalaget BoIS fick in en rättvis kvittering i slutet på matchen. Kofi Asare målskytt.

Det var ett randigt lag som lämnade planen besvikna. Det stora övertaget matchen igenom borde ha resulterat i tre poäng men vi konstaterar att TFF var kliniskt effektiva när tillfälle väl gavs samtidigt som BoIS inte lyckades förvalta dominansen.

Den första halvleken präglades av stor randig kontroll. Spelet förlades på gästernas planhalva och med högt tempo lyckades di randige pågarna få ett grepp om sin skånska motståndare.

Vid ett par tillfällen var hemmalaget också nära att ta ledningen. I den 26 matchminuten kom också den bästa målchansen för BoIS. Melker Widell vann boll på TFF:s planhalva, hittade till Lukas Sunesson som vände upp och slog en boll till Camil Jebara i straffområdet. Ytteranfallaren tittade upp och såg att Widell sprungit sig fri på bortre stolpen och slog ett inlägg längs marken i hans riktning. Tyvärr gick bollen lite bakom honom så han hade inte möjlighet att raka den vidare i nät. Typiskt!

BoIS fortsatte att trumma på och kom till en handfull avslut som aldrig riktigt hotade.

Hemmapubliken hade vittring och vi var många som väntade på den randiga utdelningen. Fotbollen saknar dock logik och i stället var det Trelleborg, genom sitt första etablerade anfall, som skulle bryta dödläget. Ett inlägg från höger som en TFF-spelare ostört knoppade i mål.

Då återstod det enstaka minuter av halvleken men BoIS skulle vaska fram ytterligare en målchans innan pausvilan. Edvin Dahlqvist kom till avslut i straffområdet men fick för mycket kropp bakom bollen vilket innebar att skottet gick en bit över ribban.

Underläge i halvtid.

Den andra akten hann knappt börja innan BoIS kom till ett nytt bra tillfälle. Denna gång slog Melker Widell ett inlägg från höger som David Edvardsson nickade utanför.

Halvlek två påminde en hel del om den första. BoIS trummade på men Trelleborg försvarade sig väl. Avslut kom men det kändes aldrig riktigt nära.

När det kändes som att energin började sina skulle kvitteringen ändå komma. Kofi Asare, som gjorde ett piggt inhopp, var den som skulle rädda en poäng denna ljuva kväll i Landskrona. Jesper Strid hittade till Camil Jebara som passade bollen vidare till Asare i straffområdet.

Anfallaren tog emot med bröstet och sköt sedan bollen på volley. Ett vackert avslut som slickade den bortre stolpen och vidare i mål.

Matchen slutade 1-1 och vi gläds åt att laget förlänger den förlustfria sviten på Landskrona IP. Poängen innebär att BoIS håller Trelleborg nedanför sig.

Innan sommaruppehållet tar vid väntar två bortamatcher för Landskrona BoIS. På tisdag möter vi Örgryte IS på Gamla Ullevi i Göteborg.

Stort tack till alla som stöttade Landskrona BoIS på plats. Mycket uppskattat!

Forza randigt!!