I morgon spelar Landskrona BoIS den elfte omgången och man gör det på Gamla Ullevi i Göteborg. Örgryte IS står för motståndet, avspark 15:00.

Ånyo ett möte mellan två klassiska svenska lag och matcherna oss emellan har präglats av både kontroverser och underhållande fotboll. Två ingredienser som ändå uppskattas.

Efter första tredjedelen av serien har BoIS och ÖIS haft en liknande resa. Svag start som följts upp av en rejäl uppryckning och inför omgången står lagen på lika många poäng. Örgryte går in i matchen med tre raka segrar och kommer från en skön derbyseger mot GAIS. Den rödblåa delen av staden vann med 1-0 inför storpublik på Gamla Ullevi.

Jeffrey Aubynn, som tog över rodret inför säsongen, värvade friskt under vinterfönstret och många tyckare såg/ser Örgryte som en reell utmanare till allsvenskt avancemang. Noah Christoffersson hämtades in från Torns IF, där han öste in mål under fjolåret, och är också den som leder interna skytteligan med 3 pytsar. Efter en trevande inledning kanske Örgryte nu är redo att på riktigt blanda sig in i toppstriden.

Hur skadeläget ser ut låter vi vara osagt men tre spelare är avstängda på grund av för många gula kort. Dessa heter Jonathan Drott, Erion Sadiku och William Svensson.

Landskrona BoIS kommer från en ny stabil insats i Skånederbyt mot Trelleborgs FF. Hemma på IP blev det förvisso bara en poäng men mycket från prestationen är väl värt att bygga vidare på. Konkurrenssituationen i laget är fortsatt sylvass och detta är säkerligen en framgångsfaktor i längden.

Jämfört med senast är Ousmane Diawara tillbaka från sin avstängning. I övrigt inga förändringar. Alec Brandt Erlandsson och Philip Andersson saknas, övriga är tillgängliga.

Trupp:

Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Camil Jebara, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Avspark 15:00 och det ser ut att komma ett gediget BoIS-följe till matchen. För den som ännu inte inskaffat biljett, men ämnar göra det, är det bara att följa länken nedan:

https://oisfotboll.ebiljett.nu/Tickets/Choose/88?S=0