I den elfte omgången kom Landskrona BoIS första bortaseger. I mötet mot Örgryte, på Gamla Ullevi, vann randigt med 1-0 och målet var lika efterlängtat som vackert.

Dessutom kom avgörandet först på övertid och sådana tillför alltid en extra ljuvlig krydda.

I övrigt var det en frejdig match, i solen på Gamla Ullevi, där ÖIS var bättre i första halvlek och BoIS i den avslutande. Lagen skapade dock chanser i båda akterna.

Under de första 45 hittade hemmalaget ytor bakom BoIS backlinje och vid ett par tillfällen var det nära att osa katt. Amr Kaddoura hade dock ånyo en riktigt bra dag på jobbet och såg till att hålla den randiga nollan intakt.

Även gästerna vaskade fram heta målchanser innan paus. BoIS var också allra närmast att spräcka dödläget, Johan Rapp avslutande i stolpen efter sviterna av en hörna.

Mållöst i halvtidsvilan.

Örgryte hade förvisso ett bra läge direkt efter paus, Kaddoura svarade för en fin benparad, men därefter var det Landskrona som tog över dirigentpinnen. Ju längre matchen led, desto större blev det randiga övertaget. Kanske att derbymatchen mot GAIS hade satt sina spår i hemmaspelarna.

Ändå var det förbaskat nära att just Örgryte skulle gå vinnande ur matchen. I den sista ordinarie matchminuten hade nämligen laget ett avslut i ribbans underkant och sedan ut.

Ett par minuter senare skulle avgörandet komma och det var ett mycket vackert, lite signifikativt, BoIS-målet som publiken i Göteborg fick bevittna.

Camil Jebara lurade skjortan av sin försvarare ute på högerkanten och slog en passning, längs marken, snett inåt bakåt. Precis innanför straffområdet mötte David Edvardsson bollen och hans avslut gick som en projektil upp i nättaket, otagbart för ÖIS-målvakten. Så oerhört läckert.

Resultatet stod sig matchen ut och framför den starka BoIS-klacken, som höll låda matchen igenom, fick laget äntligen fira en seger utanför Landskrona.

Vinsten innebär att BoIS tar ett nytt kliv uppåt i tabellen. Laget är nu delad femma och upp till allsvensk direktplats är det nu fyra poäng. Rafflande.

Av vårsäsongen återstår det nu en match och denna utspelas ånyo på bortaplan. Denna gång tar laget bussen till Borlänge i Dalarna för match mot IK Brage. Den tolfte omgången spelas på söndag, avspark 13:00 på Domnarsvallen.

Vi passar också på att gratulera David Edvardsson till det första målet i den randiga tröjan.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som stöttade BoIS under gårdagen, både på plats och framför skärmarna. Nu går vi för att avsluta våren på bästa tänkbara sätt.