I morgon söndag går vårsäsongen i mål och för Landskrona BoIS del gör vi detta bokslut uppe i Borlänge. IK Brage väntar på Domnarvsvallen. Avspark 13:00.

Det är två klubbar som ställts mot varandra vid otaliga tillfällen genom årens lopp och som båda förespråkar kontinuitet. Kleber Saarenpää, som är huvudtränare för Brage, är en av ytterst få inom den svenska elitfotbollssfären som suttit längre på sin post än Billy och Max.

IKB, eller ”grabbarna av stål” som de själva kallar sig, är också ett lag som figurerat bland toppkandidaterna inför säsongen. En prognos som ännu inte riktigt infrias, inför den tolfte omgången står laget på 14 inspelade poäng vilket är tre färre än Landskrona BoIS.

Brage kommer från en uddamålsförlust borta mot Trelleborg. 1-0 till TFF. Framåt är det Samouil Izonuntouemoi som visat framfötterna allra mest med tre mål och två assist.

BoIS reste till Dalarna redan nu under lördagen och efter den senaste omgångens bortaseger mot Örgryte är det med råg i ryggen som vi nu hugger tänderna i nästa uppgift. Tabellen är, som alltid i Superettan, väldigt jämn och vid seger i Borlänge är våra ränder ett av lagen som tillhör det absoluta toppskiktet. En motivator så god som någon.

Skadeläget ser fortsatt bra ut och konkurrenssituationen är precis så skarp som vi eftersträvar. Philip Andersson och Alec Brandt Erlandsson saknas sedan tidigare.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Edvin Dahlqvist, Alexander Tkacz, Robin Dzabic, Lukas Sunesson, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Erik Hedenquist, David Edvardsson, Melker Widell, Jesper Strid, Camil Jebara, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Avspark 13:00 och vi önskar laget stort lycka till.