Landskrona BoIS och Alexander Tkacz har kommit överens om att bryta det avtal som löper ut vid årsskiftet. Därmed avslutas en 18 år lång relation med en av våra mest uppskattade personligheter.

Anledningen är att Alexander uttryckt ett önskemål om att hoppa på ett äventyr som BoIS, med hänsyn till Alexanders fläckfria uppträdande, valt att tillmötesgå. I detta fall har vi helt exkluderat fotbollsspelaren och istället fullt ut fokuserat på människan.

Samtidigt är det alltid vemodigt när en av våra stora kulturbärare lämnar. Alexander har alltid representerat Landskrona BoIS med den äran och hans uppträdande, både på och utanför gräsmattorna, har verkligen uppskattats av de randiga supportrarna.

Det blev nästan 300 matcher i BoIS-tröjan, den första seniormatchen gjordes redan 2012, och genom åren har han upplevt såväl låga dalar som höga toppar. Oavsett tillstånd har han varit ett föredöme.

Att Alexander framöver inte kommer förgylla vår randiga miljö med sin närvaro kommer kännas udda, men som alltid när stora skor tar farväl uppstår möjligheter för andra karaktärer att fylla dem.

Michel Ekberg om överenskommelsen

Ibland behöver människan sättas i centrum och annat underordnas. Idag är ett sådant tillfälle.

Vi har haft förmånen att få njuta av Alexander Tkacz i BoIS-tröjan de senaste 18 åren. Nu när ”Täcket” adresserat oss att han vill ta möjligheten att söka en för honom spännande utmaning, utifrån rådande situation, har vi valt att tillmötesgå honom.

BoIS är stolta och glada över åren vi levererat tillsammans och när denna era nu tar slut lyfter vi på hatten, önskar honom lycka till med framtida äventyr och TACKAR honom för hans insatser i den randiga tröjan.

På Landskrona IP är du alltid välkommen.

Text med Täckets egna ord kommer under kvällen!