Landskrona BoIS har kommit överens med Lunds BK om en övergång för Rasmus Wendt. Den offensiva kraften har skrivit på ett avtal som sträcker sig över 2026 och ska känna sig varmt välkommen till randigt.

I Rasmus får vi en spelare med spännande bakgrund. Göteborg är födelsestaden och stora delar av sin fotbollsskolning fick han i regerande mästarna, BK Häcken. Flyttlasset gick dock tidigt till nederländska AZ Alkmaar. I Nederländerna tillbringades också ett par år i Heerenveen men inför säsongen 2022 återvände Rasmus till Sverige, denna gång blev klubbadressen Lunds BK.

I Krubban har han uppvisat fina offensiva färdigheter som säkerligen kommer passa alldeles utmärkt i Landskrona BoIS. Förra säsongen gjorde Rasmus elva mål på 30 omgångar och i år har det blivit fem på 14 matcher.

I övrigt är det en snabb och spektakulär spelare som förfogar över ett vasst avslut. Egenskaper som alltid går hem hos BoIS-publiken.

Michel Ekberg om nyförvärvet

I Rasmus får vi en välskolad spelare med många poäng i bagaget under 1,5 års tid i Lunds BK. Han har en intressant bakgrund som borgar för sömlös integration till vårt spelsätt. Rasmus har sedan egenskaper vi letat efter under vår/sommar. Fart, duktig 1 vs 1 samt giftig i djupled. Dessutom en väldigt bra attityd.

Det ska bli trevligt att se honom i vår miljö, ta del av hans fortsatta utveckling samt hur han kan bidra till vår fortsatta resa här och nu.

Rasmus är spelklar redan till fredagens omstart mot Jönköpings Södra och önskar du se hans första match i BoIS-tröjan är nedan biljettlänk för dig:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/73?S=0