Landskrona BoIS har kommit överens med IF Elfsborg om en övergång för Camil Jebara. Den lovande ytteranfallaren lämnar för Borås per omgående och tar därmed samma steg som en viss Jacob Ondrejka.

Camil är ytterligare en spelare som fostrats i BoIS Akademi och på seniornivå debuterade han redan 2021, blott 18 år ung. Det definitiva genombrottet kom under förra hösten då Camil på redigt etablerade sig i den randiga startelvan.

Med sin fart, fläkt och ständiga förmåga att ta sig förbi motståndarnas försvarare var det många som tjusades av anfallaren och under våren har Camil mest fortsatt på inslagen väg. Denna säsong har han gjort två mål och tre assist på tio matcher och dessutom varit ett ständigt hot ute på högerflanken där han mestadels huserat.

Hans framlutade insatser har väckt stort intresse och nu är det alltså dags att fortsätta utvecklingen i allsvenska Elfsborg. Landskrona BoIS gläds åt att vår utstakade strategi ånyo bär frukt och att Camil – som skött sig exemplariskt både på och utanför plan – är den som nu tar nästa kliv värmer särdeles extra.

Michel Ekberg om försäljningen

Att Landskrona BoIS åter gör en bra transfer, och därmed fortsätter ge oss förutsättningar för utveckling, hållbarhet och förmåga att investera är glädjande. Att vi dessutom ser möjligheter att ytterligare utväxling kan ske ekonomiskt är väldigt positivt.

Camil till IF Elfsborg är ytterligare ett gediget kvitto på att vi sannolikt har Superettans mest spännande utvecklingsmiljö och med den fortsatta investering som sker i faciliteter, avtal och annan infrastruktur kommer inslagen strategisk väg troligtvis fortsätta skapa en mycket hållbar ekonomisk situation som övertid också genererar fina sportsliga resultat.

Vi fortsätter därmed bygga ett långsiktigt starkt Landskrona BoIS samtidigt som vi gratulerar Camil till en fin möjlighet och önskar honom stort lycka till. Varmt välkommen hem vad det lider.