Inför matchen mot Jönköpings Södra är Glumslövs FF matchens förening. Vi tog ett snack med Ann-Sofie Malmgren som berättade mer om detta barn- och ungdomsnav med Örevångs IP som hemmaplan.

Generell information om Glumslövs FF?

Glumslövs FF bildades 2008 och har en bred verksamhet från barn födda 2018 upp till herrlaget i division 5. Bland barn- och ungdomslagen är det ungefär lika många killar som tjejer. Vi erbjuder en verksamhet med fotbollsglädje och gemenskap där alla kan känna sig välkomna och trygga. Föreningens arbete styrs av vår värdegrund, Gröna Tråden, som omfattar alla involverade, från tränare till supportande föräldrar.

Berätta om Glumslövs FF verksamhet?

Vi har en stor barn- och ungdomsverksamhet, en årligt återkommande fotbollsskola i juni varje år för barn i åldern 4-12 år. Sedan två år tillbaka arrangerar Glumslövs FF Tomatens Hus Tjejcup i på hösten för tjejer från 8-12 år. Glumslövs FF är en samlingpunkt i byn och samverkar med många olika föreningar och andra initiativ i närheten. När A-laget spelar hemma lockar det en bra publik bestående av både fotbollsspelande ungdomar och bybor.

Hur många lag och ledare rymmer föreningen?

Under våren 2023 har vi varit 330 medlemmar, 14 lag, 16 träningsgrupper, 45 ledare, 17 lagföräldrar, 36 ungdomsdomare, 1 kanslist, och 8 styrelseledamöter. Allt detta i en ort med drygt tvåtusen invånare…

Vad med Glumslövs FF gör dig lite extra stolt?

Örevång IP i Glumslöv – vårt nav som alltid myllrar av liv och rörelse. Här har vi lyckats skapa en samlingpunkt för alla i Glumslöv, oavsett om man selar fotboll eller ej. Här finns glädje, gemenskap och aktivitet varje kväll. Här kan man som barn känna sig trygg och välkommen. Har man tur är kanske till och med kiosken öppen

Varför är det viktigt att Landskrona BoIS har en bra relation till breddklubbarna?

Det är viktigt med ett kunskaps- och träningsutbud tillsammans med BoIS för att utveckla oss som förening. För våra spelare är det viktigt med positiva förebilder och att det finns en klubb i närheten på så hög nivå.

Landskrona BoIS tackar Glumslöv för det stora och ovärderliga arbete som klubben lägger ner på sina barn och ungdomar. Varmt välkomna till Landskrona IP.