Vi tvingades bevittna en tung eftermiddag på Landskrona IP. AFC Eskilstuna bröt den förlustfria sviten genom att besegra BoIS med 2-1. Detta trots att hemmalaget hade en 1-0-ledning med sig in i pausvilan.

Och i halvtid såg det så bra ut. BoIS kontrollerade tillställningen och den första kvarten var kanske den bästa på hela säsongen. Det var också under detta intervall som ledningsmålet kom. Gustaf Bruzelius styrde in David Edvardssons hörna.

BoIS fortsatte domdera och hade bud på ytterligare mål. Framför allt vid fasta situationer var det nära att ledningen utökades. Tyvärr fick laget inte in bollen och detta skulle visa sig bli kostsamt.

1-0 till Landskrona BoIS i paus.

Det var ett helt annat AFC som kom ut i andra halvlek och tyvärr skulle det inte dröja innan kvitteringen blev till. Typiskt nog också genom en hörna.

Därefter var det jämnt skägg men med halvtimmen kvar att spela slarvade BoIS-backlinjen vilket gästerna utnyttjade kliniskt. 1-2 på resultattavlan.

Tyvärr fick randigt inte till någon vidare forcering därefter. AFC lyckades manövrera ut alla försök och kunde få med sig segern tillbaka till Eskilstuna.

En oerhört tung förlust, speciellt med tanke på den starka förstahalvleken.

Halva säsongen har nu gått och vi ser fram emot hösten. I den första matchen efter vändningen väntar ett Skånederby mot Trelleborgs FF. Matchen spelas nästa söndag på Vångavallen. Avspark 13:00.