Billy Magnusson har på eget initiativ bett om en förändring i den sportsliga organisationen. Därför gör Landskrona BoIS ett antal justeringar som träder i kraft med omedelbar verkan. 

Billy blir Manager, en roll som utöver att fortsatt vara en del av staben innehåller mer strategiska frågor rörande spelarförsäljningar, scouting och andra områden i den sportsliga verksamheten. Dessa delar han med vår Klubbchef Michel Ekberg från idag och framåt. Det innebär att Billy ej i samma utsträckning kommer befinna sig på tränings- och matchplan. 

Det dagliga ansvaret för herrlagets träning och matcher tas över av Max Mölder som fortsatt har Amir Jakirlic, Tomas Kozma, Sebastian Ceder samt Jonny Karlsson vid sin sida. Vi kommer parallellt arbeta med att se över om staben ska kompletteras ytterligare givet denna justering. 

Kommentar från Billy: 

Jag begär alltid 100 % av mina spelare och de ska kunna begära detsamma av mig. Just nu känner jag att Max och övriga staben kan få ut mer av truppen än vad jag kan. Därför känns det bra att ge dem en större roll samtidigt som jag kan fokusera mer på andra områden i klubben.

Kommentar Ekberg:

Våra medarbetare är vår enskilt viktigaste resurs. När vi hamnar i ett läge där de behöver en förändring är det vårt ansvar som arbetsgivare att agera på det. Samtidigt ser vi uppsidor med denna justering där vi fortsatt har full fart på träningsplanen men också ytterligare fokus på vårt arbete med spelarrekrytering och utveckling av den sportsliga verksamheten. Nu hoppas jag att alla sluter upp bakom de fantastiska människor vi har i föreningen på vår fortsatta sportsliga resa.