Landskrona BoIS hade ingen rolig eftermiddag borta mot serieledande Utsiktens BK. På Bravida Arena vann hemmalaget med hela 5-1 och manifesterade verkligen varför laget ligger i toppen av tabellen.

Ändå fanns det en liten period då det kändes som att BoIS kommit in ordentligt i matchen.

Utsikten tog förvisso ledningen, en dråplig situation där bollen precis tog sig över mållinjen, men därefter fick randigt in en kvittering. Ett fin anfall som avslutades med att Ousmane Diawara rann igenom och slog ett inlägg som Emil Lindman stötte vidare i mål.

Emils första mål i Superettan. Stort grattis.

Därefter hade BoIS ett gyllene läge att ta ledningen. Kofi Asare kom till skott i straffområdet men avslutet smet strax utanför målvaktens högra stolpe. Hade bollen istället gått i mål kanske läget sett annorlunda ut.

För under de sista 20 minuterna av den första halvleken växlade hemmalaget upp ordentligt. ”Kiken” gjorde också två väldigt snygga mål. Först en cykelspark och sedan en volley stenhårt upp i nättaket.

Efter paus fick BoIS lite bättre kontroll men efter slarv i försvaret stod det 4-1 och då gick luften ur laget. Ytterligare ett mål gjordes och vi kunde krasst konstatera att Utsikten var det bättre laget denna lördag.

Så klart oerhört tungt. Att förlora borta mot seriesuveränen kan förvisso hända men storleken är vi allt annat än tillfreds med.

Vi slickar såren och sedan är det fullt fokus på att göra en så bra prestation som möjligt i nästa omgång. Då väntar IK Brage på hemmaplan. Avspark 13:00 på lördag.

Framåt BoIS!!