Landskrona BoIS gick vinnande ur den viktiga bataljen mot IK Brage. Matchen på IP slutade 3-0 till våra ränder och samtliga mål kom efter paus. Di randige målskyttarna heter David Edvardsson, Kofi Asare och Jesper Strid.

Poängen gör att BoIS lyfter i den rekordjämna tabellen. Seger är också ett lyft för självförtroendet och vårt unga, hungriga lag fick äntligen utdelning för slitet och engagemanget som dagligen investeras i träningsveckorna.

Matchen då?

Den första halvleken kan beskrivas som aningen krampaktig. Hemmalaget kom ut med energi och tog genast kommando om tillställningen men IK Brage, som valde att ligga lågt, hade inga större bekymmer med att freda eget mål.

Gästernas möjligheter kom till genom att vinna boll och sedan ställa om. Vid ett par tillfällen kom Borlänningarna till målchanser som Amr Kaddoura i mål avstyrde.

BoIS vaskade i sin tur fram ett gäng hörnor och hade också ett par bra tillfällen där den bästa, slumpmässigt nog, var ett inlägg från duktige Edvin Dahlqvist som målvakten med nöd och näppe lyckades tippa över ribban.

Under den andra halvan av halvleken smög sig en ängslan in i laget. Färre initiativ togs och detta påverkade tempot. Mållöst i paus.

Andra halvlek blev desto roligare och redan efter ett par minuter fick himmpubliken bryta ut i ett randigt vrål.

BoIS vann boll på mittplan och spelade ut till Kofi Asare på högerkanten. Anfallaren drev sin vana trogen in i straffområdet, gled förbi sin försvarare och hittade sedan till David Edvardsson via en passning snett, inåt, bakåt.

Mittfältaren gick på direktavslut och skottet längs marken var otagbart för Brage-målvakten.

Efter målet öppnade matchbilden upp sig och lagen turades om när det kommer till skapandet av målchanser. Bortalagets möjligheter kom oftast till efter slarv i BoIS-leden men det blev aldrig riktigt farligt.

I matchminut 71 bjöd Edvin Dahlqvist och Ousmane Diawara på ett fint kombinationsspel ute på vänsterkanten. Diawara tog sig sedan förbi sin försvarare och gick på inlägg som via målvakten hittade till Kofi Asare i fritt läge. Asare tryckte upp bollen i nättaket och gav därmed sitt BoIS en tvåmålsledning.

Efter målet gick luften ur Brage och BoIS hade inga större bekymmer med att ro segern i hamn. Fem minuter efter tvåan kom det tredje och avslutande hemmamålet. David Edvardsson slog en läcker djupledsboll från mittplan som Jesper Strid tog ner på bröstet. Han lättade sedan bollen över målvakten och slog den vidare i det öppna målet. Grant.

Det blev också slutresultatet och BoIS-publiken kunde både fira och dra en kollektiv suck av lättnad efteråt.

Vi gratulerar Jesper Strid till säsongens första målnotering och Vincent Sundberg som gjorde Superettan-debut.

Nästa match i Superettan är Skånederbyt borta mot Helsingborgs IF. Tisdagen 29 augusti reser vi till Olympia och hoppas så klart på stark randig support.

Innan dess är det däremot dags för en viktig match i Svenska Cupen. På onsdag möter vi FC Trollhättan på bortaplan. Avspark 18:00 på Edsborgs IP.

Framåt BoIS!!