I morgon kväll är det dags för Svenska Cupen. Landskrona BoIS reser till Edsborgs IP som är hemmaplan för FC Trollhättan och i potten ligger en plats i det gruppspel som spelas nästa försäsong. Avspark 18.00.

Det är klart att alla elitlag vill vara med i gruppspelet och därmed se till så att tävlingssäsongen blir betydligt längre. Tre kvalitativa matcher mot bra motstånd sätter guldkant på försäsongen och ger supportrarna möjlighet att vibrera på en högre frekvens.

För BoIS del är det sista hindret för att nå gruppspelet en tuff nöt att knäcka. Trollhättan, som spelar i division 1 södra till vardags, ligger trea i tabellen och delar faktiskt den positiva kvalplatsen med Falkenbergs FF.

Laget rivstartade säsongen med sju raka segrar och det var först i omgång 15 som första förlusten inträffade. Därefter har det gått lite tyngre resultatmässigt och för några veckor sedan stod det klart att huvudtränare, Mak Lind lämnar för uppdraget som huvudtränare för BK Häckens damlag.

Ny huvudtränare i FCT är Vigan Berbatovci. Han är också sportchef.

I den senaste omgången besegrades Oskarshamn med komfortabla 3-0 och i Trollhättan finns också hela seriens överlägsna skytteligaledare. Alibek Aliev har gjort 17 mål på lika många matcher och han var också målskytt mot Oskarshamn. En spelare vars offensiva färdigheter måste strypas.

Landskrona BoIS reser norröver med en entusiastisk känsla i truppen. Detta efter en lika sköna som rättvisa segern senast mot IK Brage. 3-0 till våra ränder som därmed återvände till vinnarspåret.

Vi är väl varse om att det kommer krävas en helgjuten insats för att gå vidare från morgondagens uppgift. Samtidigt är vi fast beslutna om att ta oss an utmaningen, vinna matchen och därmed säkra en plats i gruppspelet kommande vinter.

I truppen har inga förändringar skett. Alec Brandt Erlandsson, Erik Hedenquist, Philip Andersson, Robin Dzabic, Samuel Burakovsky och Svante Hildeman saknas. Övriga är uttagningsbara och det är bara Adam Egnell som inte följer med jämfört med truppen mot IK Brage. Han vilas.

Truppen: Amr Kaddoura, Hampus Pauli, Johan Rapp, Gustaf Bruzelius, Samuel Kotto, Edvin Dahlqvist, Frederik Ihler, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Jesper Strid, Rasmus Wendt, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal, Kofi Asare.

Matchen kommer sändas i ”Min fotboll”-appen. Sändningen sker med veo-kamera och är således utan kameraman och kommentator. Följ länken för att komma till sändningen, som kostar en liten slant att se.

https://minfotboll.app.link/vPNVoSMOrCb

18:00 i morgon är det alltså dags.

Framåt randigt!!