Landskrona BoIS tog sig förbi det sista hindret och är därmed klara för gruppspelet i Svenska Cupen nästa vinter. Randigt svarade för en imponerande insats och besegrade FC Trollhättan på bortaplan med hela 4-0.

David Edvardsson gjorde första målet i första halvlek och i paus skrev även Frederik Ihler, Ousmane Diawara och Kofi Asare in sig i målprotokollet.

Gästande Landskrona hade god kontroll på matchbilden direkt från start och styrde med stort bollinnehav. FC Trollhättan försökte pressa högt men randigt hade inga större bekymmer med att spela sig igenom försöken.

I slutskedet av akt ett fick David Edvardsson bollen från Johan Rapp. En bit utanför straffområdet gick han på avslut och skottet var välplacerat, rentav otagbart, nere i målvaktens högra hörn.

Ett logiskt mål och så klart väldigt skönt.

Randig ledning med 1-0 i paus.

BoIS fick en drömstart på andra halvlek och redan efter 30 sekunder hade Frederik Ihler gjort sitt första mål i den randiga tröjan. Han fick bollen av Ousmane Diawara och placerade den kliniskt via målvaktens bortre stolpe.

Strax därefter blev en hemmaspelare utvisad, efter en väldigt ful efterslängare, och randigt hade inga problem med att spela av matchen.

Med halvtimmen kvar att spela tryckte Ousmane Diawara in en målvaktsretur och även Kofi Asare skulle alltså göra mål för andra matchen i rad. Även han på en målvaktsretur efter ett Xavier Odhiambo-skott.

I en på förhand tuff match tog sig Landskrona BoIS an utmaningen på bästa tänkbara sätt och i potten låg alltså en gruppspelsmatch. Därmed har vi säkrat ett av säsongens stora mål och har tre roliga tävlingsmatcher att se fram emot kommande vinter.

Nu är det ånyo fullt fokus på Superettan. I nästa omgång väntar Helsingborgs IF på Olympia och denna stekheta drabbning spelas nästa tisdag.

Framåt randigt!!