Våra damer fortsätter visa storform denna höst och i går säkrade laget den tredje raka segern efter sommaruppehållet. På Klostergårdens IP besegrade Landskrona BoIS Lunds BK med 5-3 och trepoängaren gör att våra ränder nu är fyra i tabellen.

Detta är den fjärde raka segern och jämfört med de tidigare två matcherna satt denna lite hårdare inne. I första halvlek kom gästerna inte upp i normal standard och Lund skulle tidigt ta ledningen. Alicia Järnhäll kvitterade förvisso efter 20 minuter men innan paus lyckades hemmalaget återta ledningen.

Henrik Albertsson om första halvlek

Vi får ingen träff alls i första där vi i bästa fall är trea på bollarna. Lunds maximala press straffar oss hårt.

Efter halvtidsvilan är det ett helt annat Landskrona BoIS som kommer ut ur omklädningsrummet. Med fart, frenesi och finess tog man omgående kommando över handlingen och dominansen skulle också visa sig i målprotokollet.

I matchminut 53 utjämnade Azra Caljakovic tillställningen och därefter gjorde BoIS ytterligare tre raka mål. Alicia Järnhäll stod för två av dem och blev således tremålskytt. Även Tilda Leander noterades för en balja.

Lund skulle få in en reducering i slutet men hade varken ork eller kvalitet för att lyckas störa BoIS-maskinen.

Därmed kunde våra randiga damer resa hem till Landskrona med ytterligare en seger i bagaget. Efter en trevande säsongsinledning har laget nu verkligen fått fart på spelet och man närmar sig den absoluta toppen.

Henrik Albertsson igen

I andra halvlek går vi ut med större självförtroende, vinner dueller och kan då flytta fram lagdelarna. Detta gör att vi skapar målchanser, genom fina inspel, kombinationer och bollar i djupet. Stort tack till alla BoIS:are på plats.

Härnäst väntar en riktigt inspirerande uppgift. Till Landskrona IP kommer serieledande Furulunds IK. Matchen spelas kommande fredag, avspark 19:00 och vi hoppas så klart att många med randiga sympatier kommer upp och stöttar laget.

Framåt randigt!!