Imorgon kväll avslutas omgång 20 av Superettan med ett stekhett Skånederby. Landskrona BoIS reser till Olympia i Helsingborg där Helsingborgs IF tar emot. Avspark 19:00.

Matchens dignitet har de flesta redan kännedom kring och det ser ut som att inramningen kommer att vara värdig en match mellan två klassiska rivaler.

Dryga 1200 BoIS:are har säkrat biljett till bortasektionen och vi går således mot 1500 rättrogna på Olympia i morgon. Biljett till borta inhandlas via nedan länk:

https://hif.ebiljett.nu/Tickets/Choose/136?S=0

Det går inte nog att understryka hur jämn tabellen är. Fyra lag har distanserat sig i toppen medan övriga befinner sig i ormgropen. Visa längre ner och andra högre upp.

Inför omgången innehar HIF, med 18 inspelade poäng, en av de två nedflyttningsplatserna. BoIS ligger i sin tur åtta på 24 poäng.  

Läget är så klart en grov missräkning för Helsingborg, som majoriteten av experterna inför säsongen tippade som slutsegrare. Superettan är dock dokumenterat svår att tippa, vilket årets upplaga återigen bevisar, men av HIF:s sommarfönster att döma är klubben inte tillfreds med rådande tabelläge.

Förändringens friska vindar blåser också kraftigt runt Olympia och Mikael Dahlberg, som tagit över Sportchefssysslan efter att Andreas Granqvist tvingades gå, har sannerligen agerat.

Sex spelare har hämtats in, senast Jon Birkfeldt från Varbergs BoIS, och lika många har gått åt andra hållet.

Huvudtränare Stuart Baxter, som efterträdde Mattias Lindström och Alvaro Santos, har säkerligen varit involverad i att omforma lagbygget och kanske att den senaste tidens resultat påverkat hans bedömning.

Förvisso besegrade man FC Rosengård i Svenska Cupen senast men i Superettan har det varit desto skralare. Fem raka matcher utan seger är en trend som gärna får fortsätta även över denna omgång. Senast spelade man lika på två borta mot Jönköpings Södra. En volatil historia där hemmalaget kvitterade sent.

Hur HIF-truppen ser ut vet vi inte fullt ut mer än att Adam Hellborg saknas på grund av avstängning och att lagkapten Thomas Rogne är skadad.

I BoIS-lägret pustade man ut efter segern mot IK Brage. Tre övertygande noll som sedan följdes upp med en imponerande insats i cupen borta mot Trollhättan. Vi går därmed in i derbyt med gott självförtroende och är alldeles övertygade om att samtliga poäng, förutsatt att laget kommer upp i nivå, är inom räckhåll.

Som alltid när det vankas derby med mycket folk och hög ljudkuliss är det många andra faktorer som spelar in. Adrenalinpåslag, känslor och nervositet exempelvis. Det gäller att dessa omvandlas till en styrka men att spelarna samtidigt lyckas behålla lugnet och fullt ut fokusera på utstakad matchplan.

Landskrona BoIS går också in i matchen som regerande derbyvinnare, efter segern i våras på Landskrona IP, och det ämbetet ämnar vi försvara till matchens sista skälvande sekund.

I truppen saknas Philip Andersson, Erik Hedenquist, Alec Brandt Erlandsson, Svante Hildeman samt Samuel Burakovsky. Övriga är tillgängliga vilket innebär att Robin Dzabic återvänt efter sin åkomma.

Truppen: Amr Kaddoura, Hampus Pauli, Johan Rapp, Samuel Kotto, Gustaf Bruzelius, Edvin Dahlvist, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Xavier Odhiambo, Rasmus Wendt, Max Nilsson, Emil Lindman, Kofi Asare.

Avspark 19:00 i morgon och vi önskar våra BoIS-pågar stort lycka till. För Landskrona.

Framåt randigt!!!