I morgon lördag vankas det ny Superettan-omgång för Landskrona BoIS. Denna gång är det hemma på IP som gäller och för motståndet svarar tabelltrean GAIS. Avspark 13:00 och biljetter införskaffas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/77?S=0

Klassiska GAIS är hela seriens kanske formstarkaste lag med tre raka segrar i ryggen. Poäng som gör att nykomlingen inför omgången innehar den positiva kvalplatsen. Senast besegrades tabelljumbon Skövde med 3-1 hemma på Ullevi i Göteborg.

GAIS är också det lag som släppt in minst mål av samtliga i Superettan. 15 försakade på 20 matcher är imponerande och en inspirerande uppgift väntar för BoIS offensiva aktörer.

Framåt är det Alexander Ahl Holmström, Julius Lindberg och Mervan Celik som visat framfötterna med sju, sju och sex målnoteringar. Bra anfallsbredd.  

”Makrillarna” har också förstärkt inför slutspurten. För ett par dagar sedan informerade klubben att Chovanie Amatkarijo ansluter från kroatiska NK Astra. Den nederländska anfallaren har tidigare bland annat spelat i Östersunds FK.

På minuskontot vet vi att åtminstone Axel Norén saknas då han är avstängd.

Landskrona BoIS kommer till matchen med två raka segrar dessutom sprängfyllda med energi efter derbyvinsten senast. Insatsen satt klockrent och vi hoppas att laget nu metodiskt kan fortsätta rida vidare på framgångsvågen.

Att matchen som stundar tillhör en av säsongens tuffare uppgifter är vi väl varse men hemma på Landskrona IP går vi alltid för tre randiga poäng. Inte minst med ett gediget randigt stöd i ryggen.

En tredjedel av säsongen återstår och konkurrenssituationen ser betydligt bättre ut jämfört med för några veckor sedan.

Alec Brandt Erlandsson, Erik Hedenquist, Philip Andersson, Samuel Burakovsky saknas på grund av skador. Övriga är tillgängliga. I truppen återfinns nyförvärvet Unai Veiga.

Trupp: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Samuel Kotto, Gustaf Bruzelius, Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, David Edvardsson, Unai Veiga, Jesper Strid, Vincent Sundberg, Rasmus Wendt, Max Nilsson, Emil Lindman, Kofi Asare.

Avspark 13:00 som sagt. Varmt välkomna till Landskrona IP!