Landskrona BoIS följde upp tisdagens derbyseger med en ny viktig trepoängare. Hemma på IP besegrades GAIS med 2-1 och vinsten gör att BoIS tar nya efterlängtade kliv i tabellen.

Publiken fick bevittna en sevärd första halvlek mellan två offensiva lag som skiftades om med att skapa heta målchanser.

Redan i den fjärde matchminuten stod det 0-1 på resultattavlan. BoIS slarvade i uppspelsfasen vilket renderade i en GAIS-hörna där bollen efter viss kalabalik hamnade i mål.

Så klart väldigt tungt men BoIS reste sig och bara några minuter senare var det nära att resultatet utjämnades. Ousmane Diawara avslutade i stolpen och på den efterföljande returen var Jesper Strid nära men skottet täcktes av en GAIS-försvarare.

Därefter var det verkligen böljande då lagen turades om i målchansväg. GAIS kvitterade i antalet ramträffar, Frederik Ihler kom fri men målvakten räddade, GAIS kom fram fint efter en omställning men fick inte träff på avslutet. Så såg det ut och publiken gavs sannerligen värde för sin entrépeng.

BoIS tog dock över alltmer och visade upp ett riktigt trevligt anfallsspel. I matchminut 25 kom också utdelningen.

Efter ett fint anfall hamnade bollen hos Johan Rapp, strax till vänster utanför gästernas straffområde. Han slog ett patenterat Rapp-inlägg som en olycklig GAIS-försvarare nickade vidare i mål.

Därefter tog BoIS över matchbilden alltmer, men bortalaget fortsatte att hota i sina omställningar.

BoIS var dock laget som skulle ha bäst skärpa och ganska exakt en halvtimme in i matchen kom ledningsmålet. Detta efter ett alldeles lysande anfall.

Samuel Kotto skar igenom med en passning till Adam Egnell som i sin tur flickade bollen vidare till Frederik Ihler. Dansken passade vidare till Jesper Strid på högerkanten och tog sedan en löpning in i straffområdet. Strid noterade och slog ett inlägg, längs marken, snett bakåt som Ihler mötte på ett. Avslutet mot bortre stolpen var otagbart och anfallarens första mål på Landskrona IP ett faktum. Grattis.

Efter ledningsmålet lugnade matchbilden ner sig en aning. Mycket berodde på en otäck situation då Amr Kaddoura och Alexander Ahl Holmström nickade in i varandra vilket innebar att båda tvingades utgå. BoIS fick också bättre kontroll på matchbilden och var också laget som skapade den hetaste målchansen innan halvtidsvilan, på övertid.

Ånyo efter ett läckert anfall där Robin Dzabic frispelade Edvin Dahlqvist. Vänsterbackens avslut med högerfoten lyckades inte passerade GAIS-målvakten som därmed såg till att det bara stod 2-1 till BoIS i paus.

I andra halvlek började det synas på BoIS-spelarna att de genomgick en rejäl urladdning i samband med derbysegern. Lite tröttare ben och lite större fokus på att försvara ledningen.

En strategi laget tog sig igenom på ett mycket imponerande vis. GAIS bästa målchans kom ett par minuter in i halvleken, igen efter en hörna där bollen smet strax utanför stolpen.

I övrigt skapade båda lagen ett par halvchanser. Kofi Asare var allra närmast, efter fint kombinationsspel med Frederik Ihler, men målvakten lyckades rädda avslutet från nära håll.

Sista kvarten lyckades gästerna etablera ett visst tryck mot BoIS-målet, främst via inlägg, men det randiga försvaret redde ut forceringen och tog därmed sin tredje raka seger i Superettan.

Att prestera en så förtjusande insats mot seriens formstarkaste lag är inget annat än ytterst imponerande. Moralen är skyhög och spelet som stundtals visades upp bådar verkligen gott inför hösten.

I skrivande stund ligger BoIS tabellsexa och härnäst väntar ett landslagsuppehåll. Nästa match spelas den 18 september då randigt möter Jönköpings Södra på Stadsparksvallen. Avspark 19:00.

Den matchen behandlar vi senare i månaden, för nu nöjer vi oss med att tacka alla som slutit upp bakom Landskrona BoIS under veckans matcher.

Tillsammans gjorde vi den oförglömlig.

Framåt randigt!!