Landskrona BoIS tog den fjärde raka segern i gårdagens tuffa bortamöte mot Jönköpings Södra. På Stadsparksvallen vann våra ränder med 2-1 efter att ha vänt på resultatet till sin fördel i andra halvlek.

Ousmane Diawara och Robin Dzabic heter våra målskyttar och segern gör att BoIS nu är tabellfemma.

Det var ett segstartat bortalag som inledde matchen. J-Södra fick träff på sitt presspel och det såg ut som att BoIS inte fick kontroll på underlaget, en kombination som ledde till slarv i uppspelsfasen.

Under den första kvarten tvingades Amr Kaddoura dels göra en kanonräddning, dels hämta bollen ur nätmaskorna efter att hemmalaget tagit ledningen.

Detta inträffade efter drygt tio minuter och var en konsekvens av slarvigt bolltapp som i sin tur ledde till en effektiv omställning.

Efter hemmalagets ledningsmål tuggade BoIS sig in i matchen och i takt med att Jönköpings furiösa press mattades av tog gästerna alltmer kontroll över tillställningen.

Våra ränder var också laget som skapade målchanser under resterande del av första halvlek. Jesper Strid hade ett par lägen, Frederik Ihler var nära vid ett tillfälle men kom ur vinkel, Adam Egnell och Ousmane Diawara kom till avslut som båda var fruktlösa.

Med den starka avslutningen i åtanke var det ett besviket men beslutsamt Landskrona BoIS som gick in i pausvilan. Tilltron till vändning var intensiv hos alla på plats.

En känsla som verkligen visade sig stämma för gästerna fortsatte att trumma på i andra halvlek och det skulle bara dröja fem minuter innan resultatet var utjämnat. Ousmane Diawara och Fredrik Ihler kombinerade sig fram efter en omställning. Den senare hittade ut till Jesper Strid på högerkanten som på ett passade bollen vidare till Diawara, nu positionerad strax utanför straffområdet.

Anfallaren tog emot bollen och avslutade sedan kyligt i målvaktens vänstra hörn, helt otagbart. ”Oussies” sjunde mål för säsongen och kvitteringen kändes lika logisk som rättvis.

BoIS slog dessutom inte av på takten utan påbörjade genast jakten på ett ledninsmål. J-Södra trycktes ner på egen planhalva och Landskrona gav sig själva möjligheten att spela ut stora delar av registret.

Nu var det Robin Dzabic tur att kliva in ordentligt i handlingen. Först var han nära på frispark, men målvakten räddade. Ett par minuter senare skulle dock utdelningen komma.

Efter sviterna av en hörna hittade en bortnickad boll till Robin, till höger en bit utanför straffområdet. Mittfältaren tog emot bollen, gled förbi sin bevakare och gick på avslut.

Skottet, i bortre, gled igenom en massa spelare och gick vidare i mål via målvaktens högra labb. Hemmaspelarna ropade förgäves på offside och BoIS hade vänt på kuttingen.

Landskrona, med stort självförtroende, hade nu en period på tio minuter där de också kunde (läs borde) utökat sin ledning. Allra närmast var Diawara, efter fint kombinationsspel med Kofi Asare, men målvakten i J-Södra gjorde en benparad på Ousmanes avslut från nära håll.

Det gjordes inga fler randiga mål och avslutningen på matchen blev därför onödigt spännande. J-Södra fick förvisso inte till en nämnvärd forcering men vid ett tillfälle var det ändå nära. Ett avslut med hjässan som Samuel Kotto, genom ett litet konststycke, rensade på mållinjen.

Det gjordes inga fler mål och BoIS tog därmed den fjärde raka segern i Superettan. En rättvis sådan och poängen innebär att avståndet ner till bottenstriden nu utökas.

Upp till offensiv kvalplats, som innehas av Öster, är nu sju poäng men med tanke på att vi möter just ÖIF på lördag kan det avståndet kapas betänkligt vid randig seger.

Som alltid blir hemmaplansfördelen så mycket starkare vid ett rejält randigt stöd och vi hoppas att våra BoIS-supportrar kommer upp till IP på lördag och ger laget en rejäl inramning.

Avspark 13:00 och biljetter till matchen inhandlas via nedan länk:

https://landskronabois.ebiljett.nu/Tickets/Choose/78?S=0

Framåt randigt!!