Bangolfklubben Linjen är matchens förening inför Landskrona BoIS – Östers IF.

Vi tog ett snack Andreas Feuk inför matchen som berättade mer om denna viktiga del av Landskronas föreningsliv.

Generell information om Bangolfklubben Linjen.

Föreningen bildades 1986 och är idag en av de mest aktiva bangolfklubbarna i Sydsverige. Genom åren har vi fostrat och utvecklat många ungdomar. Ett drygt 10-tal har också nått ändå fram till landslagsspel och NM/EM/VM-medaljer. På ledarsidan ser det också ganska bra ut just nu, men det finns alltid plats för fler ledare och funktionärer i olika roller och uppdrag.

Föreningen har också arrangerat ett 20-tal stora mästerskap genom åren. Nästa år väntar två stora arrangemang i Puls arena; Svenska Cupen i januari och Champions League finalen i oktober. Inte minst Champion League finalen ser vi mycket fram emot och är glada att arrangemanget hamnat i just Landskrona.

Berätta om Bangolfklubben Linjens verksamhet?

Vi bedriver verksamhet året om för framför allt medlemmar, men också för besökare/gäster som kan spontanspela eller boka. I Badhusparken har vi en 18-håls filtanläggning och en kiosk som har öppet april – september. I Puls arena driver vi Linjens Café & Minigolf med två 18-hålsbanor (filt och Europabanor) samt ett café som har öppet drygt nio månader om året, september – maj.
Just nu välkomnar vi fler medlemmar och besökare till våra två 18-hålsbanor i Puls arena. Förutom spelet erbjuder vi också fika och enklare maträtter i caféet som vi driver. 

Undgomsträning varje onsdag, året om kl 17-18 för barn/ungdomar 8-18 år samt föräldrar. Veckotävlingar varje torsdag. Klubbkvällar med spel och sociala aktiviteter varannan onsdag. Klubbmästerskap årligen. Grönt Kort för medlemmar och övriga. För de som vill tävla erbjuds individuella tävlingar och seriespel. För närvarande har föreningen två serielag i Svenska Serien, samt 2-3 lag inomhus i LandskronaSerien.

Hur många utövar och ledare rymmer föreningen?

Vi är en bangolfklubb med ca 70 medlemmar i alla åldrar. Aktiva utövare är ca 50 personer och antalet ledare i olika roller ca 15-20.

Vad är det bästa med bangolf?

Bangolf, eller minigolf, kan utövas av alla oavsett bakgrund, ålder eller tidigare erfarenhet. Du tränar och tävlar efter egen ambitionsnivå och hur mycket tid du vill lägga på sporten. Det finns också en stor gemenskap i föreningen och mellan bangolfare från olika klubbar.

Vad med Bangolfklubben Linjen gör dig lite extra stolt?

Gemenskapen mellan olika generationer. Glädjen hos framför allt barn och unga som tränar och utvecklas som person och spelare, eller växer in i en ledarroll. Vi äger själv våra tre 18-hålsanläggningar (på arrenderad mark / hyrda lokaler) och driver verksamheten i egen regi, året runt för både medlemmar och besökare/gäster. Det är vi stolta över och vill fortsätta erbjuda fina banor och fin service till alla.

Hemsida: http://www.linjen.nu

Facebook: http://www.facebook.com/bangolfklubbenlinjen

Instagram: Startas upp i oktober-23

Vi tackar för pratstunden och hälsar alla varmt välkomna till Landskrona IP i morgon.