Den 23 omgången på Landskrona IP, mellan BoIS – Öster, slutade två lika. Ett resultat som förvisso speglade matchbilden men som ändå svider då gästerna kvittering kom i matchens slutskede.

De randiga målen gjorde Kofi Asare och Adam Egnell.

Den första halvleken präglades av stort randigt innehav samtidigt som Öster var sylvassa på omställningar. Seriens kanske bästa offensiva lag är väldigt tydliga i anfallsspelet och det gäller att inte tappa boll i fel läge.

Det var också bortalaget som tog ledningen efter en fin upprullning. Då hade det gått en kvart av matchen.

Under resterande del av halvleken var det BoIS som styrde och skapade mest. Efter en dryg halvtimme kom också kvitteringen. Efter ett fint anfall slog Adam Egnell ett inlägg som Kofi Asare nickade vidare till Edvin Dahlqvist.

Edvin gick på volleyskott som en Öster-försvarare lyckades täcka. På efterföljande retur passade vänsterspringaren istället till Kofi Asare som inte gjorde något misstag. Avslutet gick i bortre nättaket och kvitteringen var rättvis.

I slutet av första halvlek hettade det till ordentligt. Först fick Frederik Ihler ett friläge som målvakten gjorde en fin räddning på. Någon minut senare kom anfallaren fri igen men den här gången revs han ner av en Öster-anfallare. Hela IP ropade på straff men domaren valde att fria och i nästa situation blev Jesper Strid fälld men även denna gång valde domaren att inte blåsa.

Efter att ha sett om situationen kan vi ge domaren en eloge för sin positionering men att han inte dömer straff i framför allt den första situationen får anses vara ett misstag.

Lika på ett i paus.

I den andra och avslutande akten inledde Landskrona BoIS klart bäst. Robin Dzabic var nära att ge laget ledningen omgående men hans avslut från nära håll räddades av målvakten.

I den 58 matchminuten kom utdelningen. Adam Egnell serverades av Dzabic, tog några meter med bollen och gick sedan på avslut en liten bit utanför straffområdet. Skottet gled under målvakten och vidare in i nätmaskorna.

Efter ledningsmålet intog BoIS ett lite mer passivt tillstånd och tillät därmed Öster att äga mer av bollinnehavet.

Gästerna skapade förvisso inte jättemycket, något avslut som Kaddoura räddade och lite oroligheter på fasta situationer, men att BoIS inte kunde få fatt i bollen var ändå aningen oroande.

Ändå såg det ut som att hemmalaget skulle lyckas freda eget mål. Samtliga spelare spelade mycket uppoffrande i försvarsspelet samtidigt som Öster inte lyckades komma till riktigt farliga målchanser.

En känsla som inte visade sig stämma för i matchminut 88 kom ändå kvitteringen. En förlupen boll efter frispark hittade till en ÖIF-spelare på vänsterkanten. Han slog ett inlägg som Adam Herdonsson ostört nickade vidare i mål.

Mycket tungt och detta blev också matchens sista mål.

Därmed delad pott och publiken på Landskrona IP fick se en svängig, intensiv och händelserik match av hög nivå. Resultatet innebär att BoIS inte lyckades kapa avståndet upp till kvalplatsen men så länge vi har en möjlighet ger vi inte upp.

I nästa omgång, som spelas redan på onsdag, väntar Skövde på bortaplan.

Stort tack till alla som stöttade våra ränder under gårdagen. Inte minst ni på plats.

Framåt randigt!!