Redan i morgon kväll är det dags för ny Superettan-omgång. Denna gång reser Landskrona BoIS till Södermalms IP där Skövde AIK tar emot. Avspark 19:00.

Det är tabelljumbon som alltså väntar men samtidigt ett lag som börjat sprattla till. I den senaste omgången besegrades Östersund med hela 5-1 och i matcherna dessförinnan, som förvisso slutat med förlust, har SAIK producerat framåt.

Samtidigt är det laget som släppt in flest mål av samtliga i Superettan så kan BoIS anfallsspel komma upp i nivå finns det fina offensiva möjligheter.

Skövde tränas av Tobias Linderoth och för en dryg månad sedan tillkännagav tränaren den tidigare landslagsprofilen att han efter säsongen lämnar klubben till förmån för Varbergs BoIS. Ett tungt avbräck så klart.

SAIK har 19 poäng, upp till kvalplats är det fem poäng och till säker mark krävs ytterligare två poäng. Ett prekärt läge men inte omöjligt.

Laget tvingas undvara Isak Vidjeskog som är avstängd.

Det är ett Landskrona BoIS i god form som reser norröver. Senast spelade laget lika på två med Öster och det resultatet innebär att randigt är obesegrade de senaste fem omgångarna. En fin svit som gärna får förlängas över onsdagen.

Att möta ett lag i skriande poängbehov är alltid en tuff utmaning och det kommer krävas stor noggrannhet om samtliga poäng ska med hem till Landskrona. Fullt fokus på den egna uppgiften och se till att inte ge Skövde onödiga utrymmen vid fasta situationer är säkerligen en del av matchplanen.

I BoIS-truppen saknas David Edvardsson som är avstängd. Likaså Erik Hedenquist, Philip Andersson, Samuel Burakovsky och Alec Brandt Erlandsson som alla är skadade. Ousmane Diawara är däremot tillbaka från sin avstängning.

Truppen: Amr Kaddoura, Svante Hildeman, Johan Rapp, Samuel Kotto, Gustaf Bruzelius, Edvin Dahlqvist, Robin Dzabic, Frederik Ihler, Adam Egnell, Ousmane Diawara, Melker Jonsson, Unai Veiga, Jesper Strid, Xavier Odhiambo, Rasmus Wendt, Max Nilsson, Emil Lindman, Sam Hegdal och Kofi Asare.

Avspark 19:00 på Södermalms IP.

Framåt randigt!!