Efter fem obesegrade matcher i rad bröts sviten under gårdagskvällen. På Södermalms IP vann hemmalaget Skövde med 4-2 i en match som präglades av onödiga BoIS-misstag vilket SAIK effektivt utnyttjade.

Landskrona inledde matchen tafatt. Laget fick inte fart på spelet och hade svårt att hantera underlaget kombinerat med Skövdes höga press. Offensivt saknades fart men defensivt hade randigt ändå till synes god kontroll.

Ändå skulle Skövde, efter ca 20 minuter, ta ledningen. Detta efter en märklig situation då hemmalaget slog ett inlägg från högerkanten som BoIS nickade undan. I en annan situation noterade dock den assisterande domaren hade knuffat omkull en hemmaspelare och detta informerade han domaren om som valde att blåsa straff. En soft penalty som Skövde utnyttjade.

Under första halvlekens slutskede fick BoIS betydligt mer att säga till om och kom också till en handfull organiserade anfall. Dock saknades en slutprodukt.

Underläge 0-1 i paus.

I andra halvlek gjorde BoIS två byten, Frederik Ihler och Emil Lindman kom in. Dansken presenterade sig tämligen omgående genom att stöta in ett inlägg slaget av Kofi Asare.

Dessvärre för BoIS vidkommande hade Skövde inlett den andra halvleken genom att utnyttja ett BoIS-slarv och därmed gjort 2-0.

Efter BoIS-reduceringen hade gästerna en bra period och hotade för en kvittering. Vid ett par tillfällens osade det katt men Skövde försvarade uppoffrande och var samtidigt väldigt påkopplade när offensiva tillfällen dök upp.

Det var också Skövde som skulle göra nästa mål, återigen efter onödigt slarv i BoIS-försvaret. Hemmalaget skulle också göra 4-1, denna gång efter en fin individuell prestation.

Landskrona fick in ytterligare en reducering, Robin Dzabic fick till ett vackert avslut som borrade sig upp i målvaktens högra kryss. Närmare än så kom man dock inte och BoIS tvingades resa hem till Skåne efter en tung, tuff kväll ute på schlätta.

Av säsongen återstår det nu sex omgångar och i nästa match väntar GIF Sundsvall hemma på Landskrona IP. Tisdagen den 3 oktober är det dags, avspark 19:00 och nu är det revansch som gäller.

Hoppas att vi ses!