Landskrona BoIS visade upp stora delar av sitt breda register under gårdagens match mot GIF Sundsvall. Trots stort spelövertag och en uppsjö skapade målchanser slutade bataljen ändå lika på två.

GIF Sundsvall visade varför laget är bäst i serien på fasta situationer genom att göra två mål på hörna. Surt att inte få med sig samtliga poäng efter en i stora drag klockren insats men fotbollen är outgrundlig vilket BoIS-publiken bittert tvingades erfara.

Över 3000 hade tagit sig till IP denna ruskiga höstkväll. Spelet värmde lyckligtvis och i första halvlek var det spel mot ett mål. Hemmalaget vaskade fram en handfull hundraprocentiga målchanser, bland annat två i ramverket, och tvingade gästerna långt, långt ner på egen planhalva.

Ett mål skulle BoIS också få till innan pausvilan. Ett riktigt fint anfall ledde till Jesper Strid ute på högerkanten. Ytterspringaren lurade skjortan av sin försvarare och slog ett perfekt inlägg som Ousmane Diawara behärskat nickade i mål. Lika snyggt som rättvist.

I halvtid var vi många som dels var mycket belåtna med BoIS-spelet, dels kände viss frustration över att laget inte ledde med större siffror.

Därför var vi nog många som kände lättnad när BoIS rivstartade den andra halvleken med att utöka ledningen. Ånyo efter ett randigt mönsteranfall. Ousmane Diawara slog en boll på djupet till Robin Dzabic som på ett tillslag slog in bollen mot den främre stolpen där en framrusande Frederik Ihler kyligt stötte bollen i mål.

Efter 2-0-målet fortsatte BoIS att kontrollera tillställningen men Sundsvall, som helt saknat ett anfallsspel, började nu att sticka emellan med några omställningar. Bland annat en nick från nära håll som gick över ribban.

Med 25 minuter kvar att spela kom reduceringen som en liten blixt från klar himmel. En gästande spelare nickade in en hörna från nära håll.

Efter reduceringen fortsatte BoIS att trumma på och skapade också en rad bra målchanser utan utdelning. Med tio minuter kvar att spela kom istället kvitteringen, ånyo efter en hörna, och att matchen stod två lika får anses vara svårsmält.

Efter utjämningen var det öppna spjäll mellan två lag som ville vinna matchen och BoIS var närmast att få in ett avgörande mål. Den gyllene målchansen var också det sista som hände i matchen. Inhoppande Xavier Odhiambo fick ett fritt skottläge efter ett fint anfall men avslutet gick över ribban.

2–2 alltså och det var tudelade känslor efter slutsignalen. Väldigt glada över insatsen, som var en av säsongens bästa, men ruggigt besvikna på resultatet.   

Av säsongen återstår det nu fem omgångar och härnäst väntar AFC Eskilstuna på bortaplan. Den matchen spelas på söndag.

Avslutningsvis önskar vi tacka alla som var på plats. Väldigt uppskattat.